(c) Grensgeval
Korrol
  • Grensgeval i.s.m. Aifoon
  • Binnentheater
  • Première: 30 september 2023
  • Leeftijd: +4 jaar
  • Capaciteit: 100

Over de voorstelling

Na de succesvolle familievoorstellingen Plock! en murmur maakt Grensgeval KORROL, een nieuwe circusperfomance voor iedereen vanaf vier jaar. KORROL wordt het sluitstuk van het drieluik over kunst en creëren.

In KORROL componeert een acrobatische architect met kilo’s beton de ruimte. Jonas bouwt torens, de torens veranderen in een stad, een verlaten vlakte, een mens. Maar steeds als hij de laatste steen probeert te leggen, blijkt zijn werk onaf.

Jonas balanceert vervaarlijk op wankele torens, springt op zijn handen van steen naar steen. Maar wat hij ook probeert: alles blijft zo stijf en stil. Tot hij het beton aantrekt: draaiend op loodzware schoenen orkestreert hij een klein ballet, in een duet met een massieve bal scheert hij rakelings langs zijn publiek. Zijn hele lichaam (ver)bouwt hij.

Zelfs als hij bijna bezwijkt onder het gewicht vindt Jonas nog net de vrijheid voor een duet tussen teen en pink. Wanneer Jonas zijn betonnen hoofd in de handen legt van het publiek worden zij mededrager van zijn creatie. In een wereld van reizend en voelbaar geluid verbouwen ze
samen de wereld.

Resultaat: bruisend nieuw circus-geluidstheater waar het publiek middenin zit. Met drummende blokken, een versteende acrobaat en dansend beton.

Over de compagnie

Grensgeval maakt voorstellingen met en/of voor kinderen en jongeren. Het gezelschap neemt de kinderfantasie en de kinderintuïtie als uitgangspunt om volwassen thema’s te onderzoeken. In de producties plaatst Grensgeval die thema’s in een nieuwe, bewust naïeve, logica, gemixt met een dosis anarchie en punk.

Theater dat niet enkel visueel prikkelt, maar dat ook doet met geuren, geluiden, tast of smaken en daarmee een eigen verbeeldingswereld schept. Grensgeval gelooft in de meerwaarde van een kruisbestuiving tussen verschillende disciplines en wil steeds op die grens opereren.

Contact Algemene info:
info@grensgeval.eu

Boekingen:
Suzanne Hendrikse
suzanne@grensgeval.eu
+32 (0)468 512 755

Internationale boekingen:
Hanne Vandersteene
hanne@grensgeval.eu
www.grensgeval.eu
Team

Concept en regie: Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens
Decor: Architect Lode De Smet Van Damme
Spel: Jonas Bolliger
Geluidsconcept: Stijn Dickel (aifoon vzw)

Co-producenten

Miramiro, Aifoon, Perplx, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof (Pelt), C-Takt, CirqEvolution, De Grote Post, Perpodium

Gerelateerde projecten