(c) Mathilde Schockaert
La Vieille Souche
  • Samuel Rhyner
  • Buitenvoorstelling/locatie
  • Leeftijd: +12 jaar
  • Capaciteit: 300

Over de voorstelling

In een dystopische, verre toekomst, ontmoeten we Trebor (een boom in een pot) en Robert (een acrodanser).

Met elkaar verweven en op elkaar leunend, leven deze twee entiteiten synchroon met elkaar en ondersteunen ze elkaar tijdens de acrobatische dialoog die een half uur lang in La Vieille Souche gevoerd word. Minimalistisch, absurd, optimistisch, auditief en zeer fysiek, plaatst het stuk Robert en Trebor op gelijke voet. Na de verbindende omhelzing tussen de twee personages, zal het publiek de collectieve ervaring hebben om Trebor op of rond de plaats van de voorstelling te gaan planten.

La Vieille Souche is een ode aan het leven, in al zijn absurditeit, en aan de walnotenboom aan de rand van de tuin van het huis van mijn jeugd; een boom die mijn eerste hutten en de eerste zorgen van mijn hart droeg, en die, nog steeds, de littekens van de schommeltouwen met trots draagt.

Over Samuel

Samuel Rhyner is een Zwitserse circus performer, vooral gespecialiseerd in dans-acrobatiek. Jongleren en Cyr wheel (een hoepel-act) behoren ook tot zijn specialiteiten. De oorsprong van zijn talent ligt vooral in de partner-acrobatiek, groepsacrobatiek. In zijn vrije tijd speelt hij het liefst piano en componeert muziek. Een echte duizendpoot dus.

Contact Samuel Rhyner
sam.rhyner@gmail.com
+31 (0)6 27 16 55 96

www.samuelrhyner.com
Crew

Artiest : Samuel Rhyner
Advies muziek: Pierrick Bacher
Advies dramaturgie: Franka Tremblay
Scenografie: Martin Baarda
Advies choreografie: Piet van Dycke
Fotografie: Will Blenkin

Co-producenten

Miramiro

Partners

Miramiro (Gent, BE), Circuswerkplaats Dommelhof (Neerpelt, BE), UP – Circus & Performing Arts (Brussels, BE), Les Payenkes Utopistes (CH), Panama pictures (’s Hertogenbosch, NL), Etincelles de Culture (Valais, CH), Cirklabo (Leuven, BE), deRUIMTE

Gerelateerde projecten