Miramiro Zomerfestival: Toegankelijkheid

Miramiro zet zich in om een breed en divers publiek te verwelkomen.

In onze communicatie proberen we duidelijk mee te geven welke voorstellingen volgens ons geschikt zijn voor personen met een handicap. Dit doen we op onze eigen manier aan de hand van onderstaande iconen en leeftijdsindicaties bij elke voorstelling. Voor specifieke vragen of inlichtingen kan je ons steeds contacteren.

ICONEN

Deze voorstelling/activiteit is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Deze voorstelling/activiteit is toegankelijk voor rolstoelgebruikers met begeleider. Mits voorleggen van European Disability Card voorzien wij een gratis ticket voor de begeleider van de rolstoelgebruiker. Wil je een gratis ticket voor jouw begeleider? Bel ons dan op voor het reserveren van jouw plekje.

Deze voorstelling/activiteit bevat sterke auditieve elementen, geen/weinig visuele elementen die noodzakelijk zijn om de voorstelling te begrijpen of om deel te nemen aan de activiteit. Wij adviseren deze voorstelling/activiteit voor personen met een visuele beperking.

Deze voorstelling/activiteit bevat sterke visuele elementen, geen/weinig gesproken tekst of de tekst is niet noodzakelijk om de voorstelling te begrijpen. Wij adviseren deze voorstelling/activiteiten voor personen met een auditieve beperking.

Deze voorstelling/activiteit is voorzien van ringleiding.

Deze voorstelling/activiteit is voorzien van een gebarentolk.

Deze voorstelling/activiteit is toegankelijk voor personen met assistentie- of hulphond.

Personnes en situation de handicap - Musée du Château de MayenneDeze voorstelling/activiteit is toegankelijk voor mensen met een mentale beperking. Wij vragen de leeftijdsindicatie als richtlijn te nemen

Deze voorstelling is een relaxed performance. We adviseren deze voorstelling voor personen met een prikkelstoornis.

BEZOEK VOOR PERSONEN MET SPECIFIEKE NODEN

Kom je naar een van onze voorstellingen en heb je nood aan begeleiding tijdens jouw bezoek? Geef dan een seintje via miramiro@miramiro.be. Zo kunnen wij de ideale begeleiding op maat voorzien.

AUDIODESCRIPTIE

Via onze website geven we info mee over de hoeveelheid tekst die een voorstelling bevat. In veel gevallen is het mogelijk om de voorstelling te begrijpen zonder de tekst te horen of te verstaan, omdat circus een zeer visuele kunstvorm is. We vragen de teksten op aan de artiest van voorstellingen waar er veel tekst aanwezig is of waar de tekst noodzakelijk is om de voorstelling te begrijpen.

Meer info vind je hier.

VOORDEELTARIEVEN

Iedereen kan genieten van het gratis programma.

Voor de betalende voorstellingen hanteren wij billijke tarieven met een verlaagd tarief voor -26 jarigen en mensen met een EDC kaart. Miramiro werkt niet met UIT-pas of kansentarieven. In nauw overleg met een aantal sociale organisaties nodigen wij maatschappelijk kwetsbare mensen uit om mee te genieten van de ticketingvoorstellingen.

Wil je jouw organisatie aan ons voorstellen? Stuur gerust een mailtje naar miramiro@miramiro.be .

RELAXED PERFORMANCE

Dit jaar staat er een relaxed performance op het programma: Permit, oh permit my soul to rebel – Side-Show (BE).

Relaxed performances of prikkelarme voorstellingen, zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die een bezoek aan een theater misschien ontmoedigend vinden. Ze zijn ontworpen om voor iedereen toegankelijk te zijn, vooral mensen in het autistisch spectrum, mensen die onwillekeurige geluiden maken of iedereen die baat zou hebben bij een meer ontspannen omgeving.

Weet je graag waaraan je jou moet verwachten en bereidt je jouw bezoek liever tot in de puntjes voor? Dan kan je hier het boekje downloaden met alle info over Permit.

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar miramiro@miramiro.be

Bereikbaarheid van ons festival

Hier vind je een overzicht van onze locaties. Per voorstelling lees je hoe je op de locatie kunt geraken met het openbaar vervoer.