Over ons

Wie zijn wij?

Miramiro is een werkplaats voor kunstenaars met een liefde voor hedendaags circus, in de stedelijke omgeving van GentHet is een creatieve vrijplaats waar artiesten ruimte krijgen om te ontwikkelen, te creëren, te experimenteren. We brengen mensen graag samen, artiest en publiek in het bijzonder, om artistieke creaties te delen. Want het is bij die ontmoetingen dat de magie voelbaar is. 

Onze organisatie is al meerdere transformaties ondergaan om te worden wie we vandaag zijn, een werkplaats voor circusSinds het ontstaan in de jaren ’90, in de schoot van de Gentse Feesten als straattheaterfestival, blijft één element constant: onze liefde om buiten de muren van het theater te kleuren, letterlijk en figuurlijk. Openlucht, tent, specifieke locaties of interactie met het publiek.

Onze aanpak is eenvoudig en flexibel, elk project wordt afzonderlijk onder de loep genomen. Miramiro kan rekenen op 3 vaste medewerkers en een hele hoop enthousiaste vrijwilligers.  

Miracles matter!

Fugit - Kamchàtka © Gaetandardenne

Duurzaamheid

We zetten ons al jaar en dag in voor mens en natuur. In 2008 startten we bij Miramiro met het verduurzamen van onze eigen praktijken. Zo maken we onder andere al meer dan 15 edities gebruik van herbruikbare bekersBij de organisatie van activiteiten wordt ook steeds ingezet op duurzame mobiliteit, laag energieverbruik, het beperken van afval en het monitoren van energie- en transportstromen. Onze inzet werd in 2017 beloond met de GroeneVent award van OVAM. 

Daarnaast hielpen we een handje bij de oprichting van Greentrack Gent, die intussen samensmolt met GKO. Dit is een project met 50 andere Gentse (socio-)culturele organisaties die zich inzetten om de ecologische voetafdruk van de kunstsector te verkleinen.

Ons aanbod voor publiek proberen we laagdrempelig en gratis te houden. We willen graag dat iedereen verwondering kan delen. Bovendien zetten we ons jaarlijks in om een aantal kansengroepen te bereiken met onze voorstellingen door middel van vrijkaarten.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van een brede waaier aan volhoudbare initiatieven waarmee we proberen bij te dragen tot een duurzame culturele sector.  Wil je graag meer info? Contacteer ons gerust!

© Gaetandardenne

Netwerken

Partners

Subsidiënten