René - Sinking Sideways © KoljaHuneck
René
  • Sinking Sideways
  • Première: 10 oktober 2021

Over de compagnie

Sinking Sideways is een Vlaams hedendaags circus collectief. Drie acrodansers die nieuwe mogelijkheden onderzoeken om samen te bewegen.

De huidige artiesten zijn Dries Vanwalle (België), Raf Pringuet (België) en Xenia Bannuscher (Duitsland). Ze leerden elkaar kennen tijdens de studies in de circus afdeling van de Codarts hogeschool voor de kunsten (Rotterdam, NL) en specialiseren zich alledrie in dans acrobatie. Xenia en Dries studeerden af in juli 2020, Raf zit op dit moment in zijn laatste jaar en studeert af in juli 2021.

Over de voorstelling

De show René is gebaseerd op herhaling en ritme. Twee lichamen in de ruimte die constant synchroon bewegen en nooit stilstaan. Sinking Sideways nodigt het publiek uit om de bewegingen te volgen, om zo in een soort trance gezogen te worden en de beweging elke keer opnieuw te ontdekken, te verdwalen in de details.

Contact +32 478 03 67 76


Met ondersteuning van

PERPLX, CirkLabo, Theater Op De Markt - Dommelhof, Circus Dance Festival, Zirkus ON, Miramiro, Circunstruction, Latitude50, Château de Monthelon, Circuscentrum, Cirkus Kolektiv