DAR
  • MOVEDBYMATTER
  • Locatievoorstelling
  • Première: 15 juli 2023

Over het onderzoek

Een grote industriële ruimte. Parcours runners die in repetitieve patronen bewegen. Een drone die dreigend en speels boven dat tafereel uit zweeft en alles in zijn vizier houdt. Die drone gaat een dansante dialoog aan met een kind. Dat zijn de basiselementen voor DAR, een nieuw transdisciplinair werk van MOVEDBYMATTER/Kasper Vandenberghe.

The bee and all things concerning the bee is the canary in our 21st century coal mine
─   Jeroen Olyslaegers, The Poetry of the Bee Volg het hier

Over de compagnie

Met de levendigheid van het alledaagse als uitgangspunt, schept MOVEDBYMATTER performances en creëert concepten die de levendigheid van onze lijfelijke routinebewegingen en dagelijkse rituelen beproeven. Hoe is het mogelijk om een choreografie te creëren van bewegingen die aan onze bewuste controle ontsnappen? Wat is de fysieke vertaling van onze onbewuste gedachten?

En tot slot, hoe interageren tijd en lichaam?

Naast performances creëert MOVEDBYMATTER ook evenementen waarbij de levendige natuur van objecten wordt losgelaten op menigten. Wat zijn de effecten van deze objecten op hun perceptie van de tijd, hun connectie en hun conversationele kracht?

Contact Kasper Vandenberghe
kasper@movedbymatter.com
+32 484 94 95 32

Verkoop
Emma Ketels (Je Buro)
+32 495 89 31 63
https://www.movedbymatter.com
Partners

CIRKLABO/30CC, C-Takt, IN-SITU, Kopergietery Gent, MAD festival Antwerpen, MenEngage, Miramiro, Theater op de Markt – Provinciaal Domein Dommelhof, RoSa vzw

Met de steun van

de Vlaamse overheid