Onderzoek rigging
  • The Circus Dialogues (continued)

Over het onderzoeksproject

The Circus Dialogues is een artistiek onderzoeksproject o.l.v. dramaturge en circusmaakster Bauke Lievens, dat reeds 8 jaar loopt bij KASK Universiteit Gent. Het richtte zich op de ontwikkeling van verschillende dialogische strategieën die de mogelijkheden voor relationeel denken en handelen in het circus verruimden en openen.

The Circus Dialogues (continued) is de volgende stap in dit onderzoekstraject. Het traject wordt getrokken door Bauke Lievens, Francesca Hyde en Vincent Focquet en behandelt de kwestie van duurzaamheid in het veld. Fysiueke circuspraktijk en circusdenken worden vaak als twee verschillende werelden gepresenteerd en geoefend.

Over rigging

Rigging is de praktijk van het bevestigen en ophangen van apparaten of mensen, meestal door middel van snoeren en katrolsystemen. Een team van circusartiesten, denkers en dramaturgen (Vincent Foquet, Francesca Hyde, Camille Paycha, Saar Rombout, John-Paul Zaccarini en Elena Zanzu) stellen pertinente vragen over zorg, geweld, activiteit, pijn, plezier, steun, … en toestemming door dingen/mensen aan andere dingen/mensen te hechten.

Contact circusdialogue@gmail.com
https://www.circusdialogue.com/circus-dialogues