Portraits - Side-Show © Razziphoto
Portraits
  • Side-Show
  • Binnentheater
  • Première: 16 december 2021
  • Leeftijd: +10 jaar
  • Capaciteit: 400

Over de voorstelling

In Portraits portretteren Aline Breucker en Quintijn Ketels twee heel verschillende circusartiesten: Camille Paycha en Sander De Cuyper. Het achterliggende idee is vrij eenvoudig. Het publiek betreedt een atelier waar er druk gewerkt en gefilosofeerd wordt.

Ondertussen trachten de performers hun ideeën te structureren en een plek te geven aan de dingen. Existentiële vragen als “Is dit een portret van een persoon, een praktijk of van een relatie tussen twee mensen?” en “Als jij naar mij kijkt, naar wie kijk ik dan?” komen boven drijven. In circustechnieken, tekeningen en monotypes ontstaat er zo een verrassend portret van de situatie.

Portraits zijn eigenlijk twee voorstellingen in één. We portretteren twee circusartiesten: Camille Paycha en Sander De Cuyper. Hun profiel is heel uiteenlopend, maar we voelen een grote affiniteit met beiden. Portraits draait duidelijk niet om ons, maar om hén.

If you look at something long enough, it will become revolutionary
─   Side-Show Volg het hier

Over de compagnie

Een gedeelde fascinatie voor de sporen die bewegingen nalaten is de basis van  Compagnie Side-Show, die in 2009 werd opgericht door Aline Breucker en Quintijn Ketels. De kruisbestuiving tussen circus en beeldende kunst van de compagnie leidt tot unieke voorstellingen.

Contact Jeroen Goffings
jeroen@side-show.be
https://www.side-show.be/portraits
Crew

Concept: Aline Breucker & Quintijn Ketels
Regie: Quintijn Ketels
Performers: Aline Breucker, Camille Paycha, Sander De Cuyper Kostuums en scènografie: Aline Breucker
Muziek: Iannis Heaulme
Dramaturgie: Vincent Focquet
Choreografisch advies: German Jauregui
Technische coördinatie: Leonard Clarys
Fotografie Jan Castermans

Co-productie

Theater op de Markt - Dommelhof, Miramiro,Espace Catastrophe # Centre International de Création des Arts du Cirque & Festival UP!

Partners

LookIN’OUT, Le Bamp, Ad Lib, Le140, La Brèche 2 Pôles Cirque en Normandie, Cirklabo/30CC, Wolubilis, Vooruit, Nona, Théâtre Poëme 2, La Bellone, Château de Monthelon