Gus & Stella
Ice Skates And Other Cruelties
  • Camille Paycha
  • Binnentheater (blackbox) of specifieke buitenlocatie
  • Première: 4 december 2021
  • Duur: 60 minuten
  • Leeftijd: +10 jaar
  • Capaciteit: 300

Over de voorstelling

Ice Skates And Other Cruelties ​bestaat uit een choreografie voor een menselijk lichaam en het materiaal van glas die de volgende vragen verkent:

Hoe kan een ding twee dingen tegelijk zijn? Met andere woorden, hoe kan men ontsnappen aan het binaire denken?

Hoe kan een materiaal (glas) het bereik van het menselijk bewustzijn van zijn omgeving vergroten?

Hoe kunnen we overleven onder de lagen van ​rommel​ die ons bedekken? Zou het zichtbaarder maken van deze rommel een strategie kunnen zijn om het te vernietigen?

In ​Ice Skates And Other Cruelties​ zie je vloeiende bewegingen en scherp glas. Maar misschien zie je net het omgekeerde? Hopelijk zal het lichaam het glas snijden. We zullen proberen te voorkomen dat het gesneden glas het lichaam in stukken snijdt. Volg de brutale poëzie en geniet van de prachtige wreedheid.

Deze voorstelling, die zich afspeelt op een synthetische ijsbaan, trekt de lijnen van een voortdurend transformerend landschap waar iets wreeds zijn poëzie kan vinden en iets moois al zijn geweld kan onthullen. Achter haar lagen glas wil Camille Paycha onze collectieve verbeelding prikkelen door letterlijk en figuurlijk ruimte te maken.

Over Camille Paycha

Camille is geboren in Parijs (FR) in 1992 en is woont nu in Oostende (BE). Camille studeerde in 2015 af aan de Academie voor Circus en Performance Art in Tilburg met aerial straps als discipline.

Sinds 2015 maakt Camille haar eigen werk. Eerst met de Helaba Compagnie (I ate the entire fruitsalad, voor het 500-jarig jubileum van de schilder Jheronimus Bosch), vervolgens richtte ze samen met Noortje Sanders en Thijs Veerman ‘The Hangman Radioshow’ op. Een site-specifieke performance op het gebied van radio.

In diezelfde periode experimenteert Camille met circus als praktijk door het te voeden met visuele en geluidskunst. Haar interesse in een multidisciplinaire aanpak groeit, evenals haar relatie en concept met co-auteur Noortje Sanders. Camille voelt de drang om de podiumkunsten in bredere zin te behandelen.

Met deze voorstelling is Camille shortlisted voor CircusNext 2020 – 2021. CircusNext is een Europees circuslabel waarbij makers worden geselecteerd door een Europese jury op basis van hun eigenaardigheid en creativiteit.

Contact Emma Ketels
emma@jeburo.be
0495 89 31 63
https://www.jeburo.be/camillepaycha
Crew

Door en met: Camille Paycha
Creatie assistent: Laura Gilles-Pick
Onderzoek materiaal: Stéphane Gilles-Pick
Outside eye: Markéta de Borggraef
Scenografie: Kris Van Oudenhove
Geluidsontwerp: Bram Vandeghinste
Artistiek adviseur: Bauke Lievens
Spreiding: Emma Ketels (je buro)

Co-producenten

PERPLX, De Grote Post, Festival Circolo