(c) MOVEDBYMATTER
Mystica
  • Moved by Matter
  • Première: 3 februari 2025

Over de voorstelling

Mystica wordt een multidisciplinair ritueel met haarhangers en koorzangers waarin we collectief verbinden met ons diepere bewustzijn en zoeken naar de mogelijkheden voor individuele en collectieve transformatie. Innerlijke groei kan pas als we onze schaduwzijde omarmen. Daarom wordt ruimte gecreëerd voor verraad en vergiffenis, licht en donker. 

Mystica wil een tijdelijke bevrijding van het ‘zelf’ uitlokken en spiritualiteit inzetten. Niet als escapistisch verlangen, maar als manier de werkelijkheid te aanvaarden zoals ze is. 

Geïnspireerd door het werk en het leven van Hildegard Von Bingen, gaat Mystica op zoek naar de verloren onderstroom van mystieke, vrouwelijke energie in onze cultuur. Het probeert antwoord te vinden op vragen over wat we kunnen of moeten leren van onze eigen onderbelichte aspecten. 

Over de compagnie

MOVEDBYMATTER is een transdisciplinaire kunstorganisatie met focus op circus geleid door performancekunstenaar Kasper Vandenberghe.

Voor elk project vertrekt MOVEDBYMATTER van een onbevangen onderzoek naar de relatie tussen performer, publiek en materie.

De organisatie laat zich drijven door het onstuitbare verlangen om die verhouding te beheersen, maar gaat tegelijk op zoek naar het fatale punt waarop dat meesterschap onafwendbaar zal falen.

De performer brengt materie in beweging, maar wordt er finaal ook door bewogen. Die grenservaring wordt telkens op een uitgesproken beeldende, fysieke en rituele manier vertaald.

Contact Project & administratie: Kasper Vandenberghe
Samenwerking & Bookings, zakelijke coördinatie: Kaat Balfoort
Team

Concept en regie: Kasper Vandeberghe
Spel: Lia Sara, Lina Isaksson, Marta Camuffi
Geluid: Jens Bouttery, Timo Tembuyse
Dramaturgie: Elisa Demarre
Productie: Kaat Balfoort
Hair suspension coach: Ingrid Esperanza

Co-producent

Miramiro