(c) Grensgeval
iRRooTTa
  • Grensgeval
  • Leeftijd: Vanaf 4 jaar

Over de voorstelling

Een massa witte keramische balletjes overweldigen twee acrobatische spelers. 

Ze zijn verre van perfect: net niet helemaal rond, net allemaal ongelijk en ook met veel te veel. Ze rollen drummend in het rond, springen alle kanten uit, bruisen plots op in een mond of plakken onherroepelijk vast aan het plafond. 

iRRooTTaa wordt een uitnodiging om niet alle ballen in de lucht te houden. Het is een ode aan de ‘drop’. Want soms zit net vallen vol nieuwe mogelijkheden. Falen is toegestaan. De regels veranderen ook. Want wie weet wordt het spelen van het leven gewoon veel leuker als we het af en toe tussen onze vingers kunnen laten glippen. Met het publiek rondom rond arrangeren twee spelers een muzikale circuscompositie waarbij de ballen je rond de schenen vliegen.  iRRooTTaa wordt een prikkelende auditieve en beeldende circusvoorstelling voor iedereen vanaf vier jaar en hun overprikkelde ouders.

Over de compagnie

Grensgeval staat voor artistieke en inhoudelijk betekenisvolle performances die door de fysieke, sensorische, beeldende taal toch breed toegankelijk blijven. De voorstellingen bereiken dan ook een divers publiek, zowel in leeftijd als in (culturele) achtergrond, in binnen- en buitenland. 

Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens vormen samen de artistieke kern van Grensgeval. Ze studeerden beiden aan de toneelacademie Maastricht. Hanne verdiepte zich verder aan het KASK en Mahlu doctoreerde als onderzoeker Engelse literatuur aan de Universiteit Gent en publiceerde in 2019 haar dichtbundel ‘Ik tape je een bed’ bij uitgeverij De Zeef. Binnen het circus vonden ze een taal voor hun verbeelding. 

Ze werken aan een eigenzinnig en herkenbaar oeuvre dat circus samenbrengt met andere kunstvormen en injecteert met een dosis anarchie, poëzie en punk. Op het podium bouwen ze een wereld waar het publiek middenin zit en bij momenten zelfs actief deel van uitmaakt. 

Contact Hanne Vandersteene
hanne@grensgeval.eu

Mahlu Mertens
mahlu@grensgeval.eu
www.grensgeval.eu
Team

Concept & regie: Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens, Sophie van der Vuurst de Vries, Willem Balduyck

Spel: Sophie van der Vuurst de Vries, Willem Balduyck, Liza Van Brakel, Kevin Benavides Hidalgo

Met de steun van

De Vlaamse Overheid
Miramiro
PERPLX
Circuswerkplaats Dommelhof
C-Takt en Musica
Perpodium
De Tax Shelter