Les Hommes Andersom
  • Compagnie Pilolabo
  • Binnentheater
  • Première: 6 oktober 2023
  • Leeftijd: +8

Over de voorstelling

Met de voorstelling “Les Hommes Andersom”, Comagnie Pilolabo de toon zetten waar ze als compagnie voor staan.
Ze zetten een abstracte prestatie op scène waar iedereen zijn eigen ideeën, inspiratie of verhaal kan uithalen. Een voorstelling die meer dan eenmaal bekeken kan worden, die tot de verbeelding spreekt en meerdere verhaallijnen kan steunen.

 

In “Les Hommes Andersom” worden dans en circus verweven. Beter gezegd hedendaags ballet en handbalancing / aerial straps. Er zijn met twee spelers op scène, een danser en een acrobaat. Ze hebben alle twee gelijkaardige fysieke uitdagingen, zowel sterk als lenig te moeten zijn, onderzoeken dezelfde bewegingskwaliteit, maar gebruiken het lichaam voor bijna tegenovergestelde doeleinden. Ze draaien elkaars wereld andersom!

Een uitgangspunt voor deze voorstelling is het omgaan met emoties. Wat vanbinnen zit naar buiten brengen, of er net mee worstelen om dat te kunnen doen. Als gevolg is er enorme fragiliteit en openheid naar het publiek toe. Dit zijn wij.

Vanaf het moment dat de deuren van de zaal open gaan, begint de voorstelling. Als publiek stap je binnen in een andere wereld.

Twee eerlijke lichamen die direct met elkaar in verbinding gaan en communiceren.

Over de compagnie

Compagnie Pilolabò is een collectief die voorstellingen creëert geïnspireerd door het verweven van verschillende kunstvormen. De oprichters Tars Vandebeek (danser en choreograaf ) en Mathias Goethals (circus- artiest en maker) zijn al jarenlang succesvol actief in het dans- en circus circuit op nationaal en internationaal vlak.

Dit collectief is gevormd om volledig ongeremd de creativiteit de vrije loop te kunnen laten en niet onder één visie te hoeven functioneren, maar net om visies samen te brengen.

In 2020 creëerde Mathias zijn meest recente solo act “ We could almost be invisible in our vulnerability”, onder leiding van Tars, als movement director. Deze ervaring heeft ons artistiek nog dichter bij elkaar gebracht en een grote nieuwsgierigheid gewekt naar de mogelijkheden om een fusie nog verder uit te diepen. Het onderzoek om onze twee kunstvormen zo organisch mogelijk samen te brengen is toen begonnen.

Contact Goethals Mathias
m.goethals97@hotmail.com
Co-producent

Perplx