Les Hommes Andersom
  • Compagnie Pilolabo
  • Binnentheater
  • Première: 6 oktober 2023
  • Leeftijd: +8

Over de voorstelling

In “Les Hommes Andersom” worden dans en circus verweven. Beter gezegd hedendaags ballet en handbalancing/aerial straps. Beide personages op scène, een danser en een acrobaat, hebben gelijkaardige fysieke uitdagingen. Ze moeten zowel sterk als lenig zijn, ze onderzoeken dezelfde bewegingskwaliteit, maar gebruiken het lichaam voor bijna tegenovergestelde doeleinden. Ze draaien elkaars wereld andersom!

Over de compagnie

Compagnie Pilolabò is een collectief die voorstellingen creëert geïnspireerd door het verweven van verschillende kunstvormen. De oprichters Tars Vandebeek (danser en choreograaf ) en Mathias Goethals (circus- artiest en maker) zijn al jarenlang succesvol actief in het dans- en circus circuit op nationaal en internationaal vlak.

Dit collectief is gevormd om volledig ongeremd de creativiteit de vrije loop te kunnen laten en niet onder één visie te hoeven functioneren, maar net om visies samen te brengen.

In 2020 creëerde Mathias zijn meest recente solo act “ We could almost be invisible in our vulnerability”, onder leiding van Tars, als movement director. Deze ervaring heeft ons artistiek nog dichter bij elkaar gebracht en een grote nieuwsgierigheid gewekt naar de mogelijkheden om een fusie nog verder uit te diepen. Het onderzoek om onze twee kunstvormen zo organisch mogelijk samen te brengen is toen begonnen.

Contact Goethals Mathias
m.goethals97@hotmail.com
Co-producent

Perplx