(c)WieBa Photography
Ondersteboven
  • Compagnie Sans Soucis
  • Binnentheater
  • Première: 6 november 2022
  • Leeftijd: +6
  • Capaciteit: 150 - 200

Over de voorstelling

In Ondersteboven wordt een bewegend lichaam een canvas, waarop getekend en geprojecteerd wordt. De tekening gaat in dialoog met de trapeziste en omgekeerd. Een voorstelling door vader Jan en dochter Marth De Kinder.

Over de compagnie

Sinds ze kan lezen, is Marth gefascineerd door verhalen. Degenen die zijn opgeschreven, maar meestal degenen die niet worden verteld. Met haar werk wil Marth vragen stellen en onderwerpen naar voren brengen in plaats van een oplossing te bieden.

Marth De Kinder (Tienen, 1996) studeerde in 2018 af als trapezekunstenaar aan de ‘Academy for Circus and Performance Arts’, waar ze werd genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs. In 2019 studeerde ze af aan de master ‘Performing Public Space’ waarvoor ze haar eigen onderzoek ‘Through-Us’ uitvoerde.

In 2018 regisseerde Marth ‘Ruimte’ voor ‘HetGevolg’. Een theatervoorstelling met vluchtelingen en Belgische jongeren die theater, circus en beweging combineerden om hun verhaal te vertellen. Samen met Marit Stocker maakte ze de voorstelling ‘Moef’ met ‘Opening Doors’, een theatergezelschap voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Marth creëerde een verscheidenheid aan solo-circusvoorstellingen en maakte deel uit van ‘Urban Fiction’, een voorstelling geregisseerd door Pia Meuthen voor Panama Pictures.

Ze geeft les en geeft workshops voor verschillende organisaties zoals de circusscholen Salto (Tienen) en Circus in Beweging (Leuven).

Contact Jan De Kinder
jndkinder@gmail.com
https://ciesanssoucis.com/
Crew

Trapeze: Marth De Kinder
Tekeningen: Jan De Kinder
Muziek: Kris Auwers
Spel: Marth De Kinder en Jan De Kinder
Coaching/regie: Piet Van Dycke

Co-producent

Cirklabo Leuven

Partners

Supported by Flanders, Cirkuswerkplaats Dommelhof Neerpelt, HETGEVOLG Turnhout, Miramiro and stichting TENT Circustheater producties Amsterdam.