Double Take Cinematic Circus
Project-C (jongerenproductie)
  • Ell Circo d'Ell Fuego - Circus Zonder Handen - Circusplaneet
  • Binnentheater
  • Première: 6 november 2021
  • Leeftijd: +6 jaar
  • Capaciteit: 250

Over het project

In februari 2021 gingen 30 jonge artiesten uit Antwerpen, Brussel en Gent aan de slag met danser en choreograaf Mohamed ‘Ben Fury’ Benaji (Eastman) en de filmmakers van Double Take Cinematic Circus. Vanop afstand werkten ze samen aan een voorstelling. Met behulp van video wisselden ze hun creaties uit met de jonge makers uit de andere steden. Zo bouwden ze verder op elkaars werk en leerden ze elkaar artistiek kennen in een virtuele omgeving.   

Met Project-C willen Circusplaneet, Circus Zonder Handen & Ell Circo D’ell Fuego jongeren op een veilige én uitdagende manier inspireren. Het voorbije jaar stond zowel het sociale als het circusleven van de deelnemers op een laag pitje. Project-C wil hen uitdagen, laten samenwerken, opnieuw doen creëren. En dat vanuit een kwalitatieve cross-over tussen circus, dans en film. We maken van de nood een artistieke deugd met een creatie die 100% coronaproof is. 

Omdat de maatregelen het eindelijk toelieten, konden de jonge makers elkaar tijdens de zomermaanden voor het eerst fysiek ontmoeten. In het najaar werken ze gedurende 3 residentieweekends samen aan een voorstelling voor live publiek. Tijdens dit tweede luik van het project worden ze begeleid door regisseur Dahlia Pessemiers Benamar en choreografe Sandra Delgadillo. De voorstelling die uit deze gedeelde residenties zal voortvloeien zal eind 2021, begin 2022 langs hun drie thuissteden toeren. Voor de eerste residentie zijn ze welkom bij Miramiro.

Contact Daan Yperman
daan@ecdf.be
0491 22 85 81
https://www.circuszonderhanden.be/project-c
Met steun van

Vlaamse Gemeenschap, Koning Boudewijnstichting, Bronks, De Singel, Sabbattinni