(c) William-Blenkin
EXIT
  • Circumstances
  • Buitenvoorstelling
  • Première: 10 juni 2022
  • Duur: 55 minuten
  • Leeftijd: 8+
  • Capaciteit: 200

Over de voorstelling

Vier individuen bewegen zich doorheen een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren. Ze komen toe en vertrekken, verschijnen en verdwijnen. Deze voorstelling toont hun ontmoeting wanneer ze één collectief pad belopen.

EXIT is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien.

Dit project wordt ondersteund door het netwerk voor circus in openlucht, CIRC’UIT, waar Miramiro trotste partner van is.

Over de compagnie

Piet Van Dycke studeerde in 2018 als choreograaf af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Sindsdien werkt hij als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties. Zo is hij al enkele jaren actief bij dOFt, fABULEUS, Cie Woest, TeaTime Company en LAP.

De komende 3 jaar zal hij werken onder PLAN, een ontwikkelingsplatform in Brabant (NL). Hij won de Jacques de Leeuw prijs in 2018, werd gekozen als ‘meest beloftevolle maker’ door recensenten Wendy Lubberding en Annette Embrechts in zowel 2019 als in 2020 en won de BNG Bank Dansprijs 2021. Kenmerkend voor het werk van Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in woordloze circus/dansvoorstellingen, voor jong én oud.

Piet Van Dycke put in zijn werk zowel uit hedendaags circus als dans. Dat zorgt voor speelse voorstellingen die opvallen door origineel gebruik van ruimte, objecten en lichamen. Hij gaat zijn thema’s te lijf door de interactie tussen beweging en acrobatiek en creëert zo beelden die zich energiek in steeds andere plooien weten te vouwen.

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander
─   Circumstances Meer info
Contact Piet Van Dycke
pietvandycke@hotmail.com
https://www.circumstances.be/
Crew

Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner, Will Blenkin
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld
Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam
Vooronderzoek: Bavo De Smedt, Marius Cavin, Raff Pringuet

Co-producenten

Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, Miramiro

Partners

PLAN, Stad Leuven, Miramiro en Cirklabo