Zomerfestival: Praktisch

Toegankelijkheid

Miramiro zet zich in om een breed en divers publiek te verwelkomen. Heb je nood aan specifieke hulp of begeleiding bij jouw bezoek aan ons Zomerfestival? Geef dan zeker een seintje via 09 324 36 63 of sofie@miramiro.be.

In onze communicatie proberen we duidelijk mee te geven welke voorstellingen volgens ons geschikt zijn voor personen met een handicap. Dit doen we op onze eigen manier aan de hand van onderstaande iconen en leeftijdsindicaties bij elke voorstelling. Voor specifieke vragen of inlichtingen kan je ons steeds contacteren.

Iconen

Deze voorstelling/activiteit is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Deze voorstelling/activiteit is toegankelijk voor rolstoelgebruikers met begeleider. Mits voorleggen van European Disability Card voorzien wij een gratis ticket voor de begeleider van de rolstoelgebruiker. Wil je een gratis ticket voor jouw begeleider? Bel ons dan op voor het reserveren van jouw plekje.

Deze voorstelling/activiteit bevat sterke auditieve elementen, geen/weinig visuele elementen die noodzakelijk zijn om de voorstelling te begrijpen of om deel te nemen aan de activiteit. Wij adviseren deze voorstelling/activiteit voor personen met een visuele beperking.

Deze voorstelling/activiteit bevat sterke visuele elementen, geen/weinig gesproken tekst of de tekst is niet noodzakelijk om de voorstelling te begrijpen. Wij adviseren deze voorstelling/activiteiten voor personen met een auditieve beperking.

Deze voorstelling/activiteit is voorzien van ringleiding.

Deze voorstelling/activiteit is voorzien van een gebarentolk.

Deze voorstelling/activiteit is toegankelijk voor personen met assistentie- of hulphond.

Deze voorstelling/activiteit adviseren wij voor families met kinderen jonger dan 12 jaar.

Bezoek voor personen met specifieke noden

Kom je naar een van onze voorstellingen en heb je nood aan begeleiding tijdens jouw bezoek? Geef dan een seintje via sofie@miramiro.be. Zo kunnen wij de ideale begeleiding op maat voorzien.

Personen met extra noden (rolstoelgebruikers met/zonder begeleider, …) kunnen ook telefonisch tickets bestellen (09 324 36 63), we zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag van 9u – 17u.

Voor de start en na afloop van een voorstelling kan een van onze vrijwilligers (personen in groene T-shirt) jou naar je zitplaats begeleiden. Op vraag kunnen wij een voeltour, een inleiding of stemherkenning organiseren voor aanvang van de voorstelling.

Heb je nood aan extra informatie, contacteer ons gerust. Alle tips over extra efforts die wij kunnen doen zijn welkom!

Audiodescriptie

Via onze website geven we info mee over de hoeveelheid tekst die een voorstelling bevat. In veel gevallen is het mogelijk om de voorstelling te begrijpen zonder de tekst te horen of te verstaan, omdat circus een zeer visuele kunstvorm is. We vragen de teksten op van voorstellingen waar er veel tekst aanwezig is of waar de tekst noodzakelijk is om de voorstelling te begrijpen, indien we deze ter beschikking krijgen van de artiest kan je de teksten (in NL/soms in ENG) hier vinden. Gelieve deze enkel te raadplegen indien je dit nodig hebt. Zo kunnen we jullie blijven verwonderen met schitterende voorstellingen!

Voordeeltarieven

Iedereen kan genieten van het gratis programma.

Voor de betalende voorstellingen hanteren wij billijke tarieven met een verlaagd tarief voor -26 jarigen en mensen met een EDC kaart. Miramiro werkt niet met UIT-pas of kansentarieven. In nauw overleg met een aantal sociale organisaties nodigen wij maatschappelijk kwetsbare mensen uit om mee te genieten van de ticketingvoorstellingen.

Wil je jouw organisatie aan ons voorstellen? Stuur gerust een mailtje naar miramiro@miramiro.be .

Bereikbaarheid

Hier kan je een overzicht van alle locaties van ons Zomerfestival vinden. Ontdek hier hoe je tot bij ons geraakt.

Met de fiets

Neem de fiets! Het is beter voor mens, dier en natuur en je kan je gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere locatie. Wij raden al onze bezoekers aan om met de fiets te komen, indien mogelijk. Je kan jouw fiets gemakkelijk kwijt aan de voorkant van het Coyendanspark (in de fietsenstallingen links van het Witte Poortgebouw).

Voorstelling op locatie?

  • Wintercircus: fietsenparking onder Bibliotheek De Krook
  • De Expeditie: fietsenstallingen tussen Dok Noord 4F en 4D

Met het openbaar vervoer

Het festivalhart in het Coyendanspark ligt vlakbij station Gent Dampoort en is dus gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Plan je route met bus, tram of trein via de website van De Lijn of NMBS.

Voorstelling op locatie?

  • Wintercircus: halte Gent zuid
  • De Expeditie: halte Heilig Kerst

Met de wagen

Toch niet in de mogelijkheid om de fiets of het openbaar vervoer te nemen? De parking van Gent Dampoort is de dichtstbijzijnde parking tot het hart van ons festival. Hou er rekening mee dat parkeren in Gent betalend is.

Voorstelling op locatie?

  • Wintercircus: ondergrondse parking Gent Zuid
  • De Expeditie: parking shoppingcentrum Dok Noord

Uurrooster

Hier kan je een overzicht van de volledige programmatie van ons Zomerfestival.

Let op: de voorstelling Detour werd geannuleerd en is vervangen door The Show Must Go On. Alle speeldata, uren en locaties blijven hetzelfde.