DETOUR
  • Bert & Fred
  • Openlucht
  • Première: 1 juli 2023
  • Duur: 30 minuten
  • Leeftijd: Alle leeftijden

Over de voorstelling

Met DETOUR willen Bert & Fred terugkeren naar hun roots en de liefde voor het straattheater. Het wordt een circustheatervoorstelling die nauw is verweven met hun levensstijl en geschikt is voor de publieke ruimte.

Waar in de vorige voorstelling ‘8 years, 5 months, 4 weeks, 2 days’ vooral de relationele kant van het artiestenduo werd belicht, staat in DETOUR vooral de levenswijze centraal. De principes van het nomadische bestaan van circusartiesten zullen de basis vormen van de nieuwe voorstelling. Maar dat de specifieke relationele interactie van zo’n reizigersbestaan niet zal ontbreken, staat ongetwijfeld vast.

Met de komst van Lieto als derde lid van de circusfamilie is die familieband groter geworden. DETOUR toont op een manier het leven zoals het is of een blik achter de schermen. De grens tussen performance en real life vervaagt. De toeschouwer kijkt binnen in het leven van de circusartiest. Bert & Fred vertrekken in DETOUR vanuit een persoonlijke esthetiek: samen reizen, samen leven, samen wonen en samen spelen en dit alles samen met
hun kleine zoon.

Over de compagnie

Hij heet Bert. Zij heet Fred. Samen zijn ze Bert & Fred. Logisch. Bert & Fred wonen samen, werken samen en spelen samen. Bij voorkeur met scherpe keukenmessen, muizenvallen en darts. Het is dan misschien niet veilig, maar wel spannend! Bert & Fred gaan tot hun limieten. Samen creëren ze spectaculair, grappig en gevaarlijk circus.

Bert & Fred staan ondertussen al 15 jaar internationaal op de scène. Het gezelschap brengt kwalitatief fris en publieksvriendelijk werk. Professioneel gezien is dit merkbaar in de conceptualisatie, uitvoering en spreiding van hun voorstellingen. Ze dragen de liefde voor hun vak uit.

Hun artistiek werk is fris en humoristisch. In een vormentaal die eenvoudig, minimalistisch en ongecompliceerd is. Circus dat knipoogt naar het traditionele circus vanwege zijn fragmentarische karakter, maar nu in een hip jasje steekt. Kortom circus dat iedereen wil beroeren !

Contact Emma Ketels (Jeburo)
emma@jeburo.be
+32 495 89 31 63
https://www.bert-fred.com/
Crew

Concept en uitvoering: Bert Loenders & Frederique Snoeks
Assistent / vrijblijvende bijrol: Lieto Loenders
Regard exterieur/coaching Bram Dobbelaere, D'irque & Fien
Kostuums / Quickchange: Jonathan Brugnot, Lucie Renaud, Lorelinde Hoet
Decor: Joppe Wouters, De Machienerie

Co-productie

Miramiro
Theater op de markt