DETOUR
  • Bert & Fred
  • Openlucht
  • Duur: 30 minuten
  • Leeftijd: Alle leeftijden

Over de voorstelling

DETOUR wordt een voorstelling die samenhangt met het onderweg zijn. De uitvoering ervan wordt heel compact. Alles moet in de campervan passen. Bert & Fred realiseerden afgelopen jaar zelf reeds de bouw van hun woon-werk-voertuig. Er werden reeds doordachte keuzes gemaakt in functie van de voorstelling en die lijn zal ook worden doorgetrokken in de creatie; over wat wel en wat niet mee kan onderweg. Objecten als rekwisieten blijven heel beperkt en worden enkel gebruikt als de context dit vraagt.

​Deze voorstelling gooit hun tactiek om en vertrekt vanuit praktische overwegingen en niet vanuit louter artistieke ideeën. Met andere woorden de vorm bepaalt de inhoud. Deze praktische kant van circus is een realiteit die men vaak over het hoofd ziet. Bert & Fred willen deze problematiek eigen aan circus opnemen als deel van het concept van DETOUR.

Met de komst van Lieto als derde lid van de circusfamilie is die familieband groter geworden. DETOUR toont op een manier het leven zoals het is of een blik achter de schermen. De grens tussen performance en real life vervaagt. De toeschouwer kijkt binnen in het leven van de circusartiest. Bert & Fred vertrekken in DETOUR vanuit een persoonlijke esthetiek: samen reizen, samen leven, samen wonen en samen spelen en dit alles samen met
hun kleine zoon.

Over de compagnie

Hij heet Bert. Zij heet Fred. Samen zijn ze Bert & Fred. Logisch. Bert & Fred wonen samen, werken samen en spelen samen. Bij voorkeur met scherpe keukenmessen, muizenvallen en darts. Het is dan misschien niet veilig, maar wel spannend! Bert & Fred gaan tot hun limieten. Samen creëren ze spectaculair, grappig en gevaarlijk circus.

Bert & Fred staan ondertussen al 15 jaar internationaal op de scène. Het gezelschap brengt kwalitatief fris en publieksvriendelijk werk. Professioneel gezien is dit merkbaar in de conceptualisatie, uitvoering en spreiding van hun voorstellingen. Ze dragen de liefde voor hun vak uit.

Hun artistiek werk is fris en humoristisch. In een vormentaal die eenvoudig, minimalistisch en ongecompliceerd is. Circus dat knipoogt naar het traditionele circus vanwege zijn fragmentarische karakter, maar nu in een hip jasje steekt. Kortom circus dat iedereen wil beroeren !

Contact Emma Ketels (Jeburo)
emma@jeburo.be
+32 495 89 31 63
https://www.bert-fred.com/
Crew

Concept en uitvoering: Bert Loenders & Frederique Snoeks
Assistent / vrijblijvende bijrol: Lieto Loenders
Outside eye/coaching: Bram Dobbelaere, D'irque & Fien
Kostuums / Quickchange: Jonathan Brugnot, Lucie Renaud, Lorelinde Hoet
Decor: Joppe Wouters, De Machienerie

Co-productie

Miramiro