Presentatie

Circusfestival Miramiro

Het jaarlijkse circusfestival in juli, tijdens de Gentse Feesten, presenteert een kwalitatief gecureerd programma voor een breed publiek. Voorstellingen infiltreren het stedelijk weefsel, parken, erfgoedsites, parkings, unieke gebouwen of locaties… binnen of buiten, de stad is ons podium.

Het festival wil draagvlak en erkenning creëren voor circus als kunstvorm in de samenleving. Doorheen de jaren bouwde het festival een trouw publiek op, gemiddeld bereiken we 20.000 tot 25.000 bezoekers per jaar. We blijven daarbij inzetten op toegankelijkheid, ook voor maatschappelijk kwetsbare mensen.

In de namiddag focust het programma is zich op families met kinderen, op en rond het festivalhart. Zo organiseren we samen met Planeet Sierk  circusworkshops en presenteren we een jongerenproductie van Circusplaneet. Andere voorstellingen zijn dan weer voor een meer volwassen publiek, van entertainment tot experimenteel, voor ieder wat wils.

Tussen de regels - Grensgeval © Gaetandardenne

Made@Miramiro

Tijdens het jaarlijkse circusfestival treden ook de artiesten uit de werkplaats naar buiten om hun nieuwste creaties te tonen.  We nodigen niet alleen het publiek, maar ook binnen- en buitenlandse programmatoren uit om het werk te komen ontdekken, om zo het werk verder te helpen spreiden.

Gekoppeld aan het artistieke programma organiseren we een aantal laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten tijdens welke artiesten en programmatoren verder kunnen praten over het artistieke werk en een moment van reflectie en uitwisseling voor professionelen.

SMELLS LIKE CIRCUS

SMELLS LIKE CIRCUS ging in 2015 van start ging op initiatief van Voo?uit en Circuscentrum. In 2022 krijgt het festival een nieuwe wending. Hoofdpartners Voo?uit en Miramiro nodigen jou uit voor een veelzijdig programma met circus, performance, muziek, dans, theater, talks en een wild slotfeest.

Naar goede gewoonte stretchen we de grenzen van hedendaags circus en verrassen we jullie met buitengewone events en onverwachte emoties.

Toonmomenten

Tijdens een artistiek proces kan er nood zijn aan het testen van materiaal met een publiek. Reacties en feedback kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling. Maar ook participatie van het publiek kan noodzakelijk zijn voor de volgende stappen van de creatie.

Daarom organiseert Miramiro, op vraag van artiesten, toonmomenten, try-outs, work in progress, … Maar het presenteren van jouw creatie is uiteraard geen verplichting of voorwaarde. Toonmomenten kunnen georganiseerd worden tijdens of los van een residentie, tijdens andere presentatie activiteiten van de werkplaats of in de context van een partnerorganisatie.

We zorgen voor een warme ontvangst van het publiek en de mogelijkheid om na het toonmoment bij te babbelen met een drankje. Uit onze trouwe festivalbezoekers en Miramiro-fans leggen we een testpubliek aan. Iedereen is vrij om zich hiervoor in te schrijven, maar op basis van jullie noden roepen we de juiste bezoekers op.

A Sensitive Case - Bert Berg © Gaetandardenne

Straatartiesten op de Grote Markt Turnhout

Jaarlijks verzorgt Miramiro de artistieke invulling van het ééndagsevenement Straatartiesten op de Grote Markt in Turnhout ism met de Cultuurcoördinatie van de stad.

Onze samenwerking met Turnhout begon in 2012 en is uitgegroeid tot één van de vaste culturele stadsevenementen.

Ook geïnteresseerd in een samenwerking? Contacteer ons.