Creatie

Creatieresidenties

In de werkplaats wordt hard gewerkt aan nieuwe voorstellingen, vertoningen, installaties … Ook na de première van een voorstelling is het werk niet noodzakelijk ‘af’. In eender welke fase van jouw creatieproces kan je bij ons terecht. Met onze creatieresidenties richten we ons in de eerste plaats op Vlaamse artiesten, (semi) professioneel of amateur. Professionele buitenlandse gezelschappen met wie de samenwerking een toegevoegde waarde biedt zijn eveneens welkom.

We beschikken over een eigen ruimte, de BOX, in de socio-culturele hub De Expeditie. Maar ben je toch op zoek naar een andere, specifieke locatie voor jouw residentie? Geen probleem, we gaan op zoek naar de geschikte locatie voor jouw noden.

Een creatieresidentie omvat altijd een basisomkadering. Professionele omkadering op maat kan besproken worden.

To Mould a Better Future Together - Iris Carta© Gaetandardenne

Vers talent

In samenwerking met Circusplaneet onderzoeken we hoe we jong, fris en vers circustalent een duwtje in de rug kunnen geven. Nadat beginnende artiesten een jaar hebben kunnen sleutelen aan hun act, onder de veilige vleugels van de Circusplaneet, wordt er in samenspraak gekeken hoe we sommigen van hen verder kunnen ondersteunen om hun act klaar te maken voor een professioneel circuit.