Ways of Being Ready - Hendrik Van Maele © MikeVerbreaken
Ways of being ready
  • Hendrik Van Maele
  • Première: 1 maart 2022

Over de voorstelling

In Ways of being ready van Hendrik Van Maele met Elliot Dehaspe wordt er ingezoomd op een staat van zijn die anders zo makkelijk aan onze aandacht ontsnapt. Dit tragikomisch duo houdt de aandacht vast op dat ene vluchtige moment net vóór de actie. De spieren staan gespannen, de adem wordt ingehouden, ze staan op het punt om. Als in een reeks oefeningen wordt er gewerkt met de fysieke spanning en de verstilling die ervan uitgaat.

Het duet is een speelse inventaris van alle mogelijke spanningen die worden opgewekt in het lichaam, tussen de artiesten onderling en met het publiek. Hendrik en Elliot spelen met de verwachting van de kijker die niet wordt ingelost. In dit spanningsveld worden de tensie van de spieren, de opperste focus van de blik en de verstomming tussen twee ademhalingen een opgerekt en beladen momentum. Een uiterst gespannen stilte die steeds harder klinkt.

Over de artiest

Hendrik Van Maele werd geboren in Leuven in 1995. Als vierjarige jongen ging hij naar de plaatselijke circusschool (Cirkus in Beweging) en bracht ontelbare uren door met het leren van verschillende disciplines. In 2017 rondde hij zijn studie af aan ACaPA, Tilburg (Academy for Circus and Performance Art), waar hij zich vooral richtte op partner acrobatie. Hendrik was reeds te zien in Surface (Familiar Faces) en Screws (Alexander Vantournhout).

In samenwerking met TENT – huis voor hedendaags circus in Amsterdam – gaat Hendrik een tweejarig traject aan. Momenteel wordt gewerkt aan drie verschillende projecten: een trio, een duo en een soloproject.

Contact hendrikvanmaele@gmail.com
+32 4 56 18 56 79
https://www.tent.eu/onze-makers/hendrik-van-maele
Partners

Miramiro, Cirklabo, Perplx, Dommelhof, Circ'uit