©RazziPhoto
There are no small details
  • Collectif Malunés
  • Binnentheater
  • Première: 7 oktober 2023
  • Duur: 50 minuten
  • Leeftijd: +6 jaar
  • Capaciteit: 400

Over het collectief

Collectif Malunés is een hedendaagse circuscompagnie, in 2009 met veel passie en energie opgericht door 3 Vlamingen en 1 Française. Ze ontmoette elkaar tijdens hun studies aan de circushogeschool van Tilburg (ACAPA), op zoek naar speelervaring op straat en op scene.

De familie Malunés breidt uit, in leden en meer. Naast het ouderwetse bordeaux caravannetje waarmee het ooit allemaal begon, wordt nu ook een bigtop gemaakt op maat.

Als antwoord op een steeds meer geïndividualiseerde samenleving streeft Collectif Malunés bewust een collectieve visie na. Ze dromen van het utopische samengaan van werk en leven, experimenteren en spelen met een solidaire state of mind, tussen compagnieën, artiesten én publiek.

In hun werk onderzoeken ze het vallen van de acrobaten, mislukkingen en beveiliging. De kracht van het collectief ligt in de noodzaak van de solidariteit en de noodzaak om in groep te werken. De kunst van het creëren als groep ligt verborgen in het delen van ervaring, het nemen van risico’s en bovenal oprechtheid op zowel fysiek als mentaal vlak.

Over de voorstelling

Hoe maak je acrobatie muzikaal? Kunnen we een partituur schrijven die bewegingen omzet in ritme en harmonie? Of, omgekeerd, hoe kan een reeks bewegingen een melodie componeren? Kunnen de verschillende manieren van geluidsverwerking en lichtbewegingen onze perceptie van ritme en harmonie beïnvloeden?

Omdat ze nauw verbonden zijn door fysieke en menselijke wetten, zijn circus en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden. We ontdekken en verdiepen ons in de banden die beide kunstvormen verenigen.

Het team bestaat uit een duo muzikale acrobaten gespecialiseerd in ‘ hand-to-hand’ en een duo technici gespecialiseerd in licht en geluid. Het doel is om een nieuwe artistieke taal te ontwikkelen en een omgeving te creëren waar het essentiële, het oppervlakkige overwint, waar details van een nieuwe invalshoek worden bekeken en alle details aan het licht komen.

Wij nodigen de kijker uit om deze visuele en geluidservaring met ons te delen; waar we herinnerd worden aan het belang van details en het er tenslotte over eens worden: Er zijn geen kleine details.

Contact Gabriel Larès:
gabriel@collectifmalunes.be
+33 6 20 13 15 39

Ayla Moes:
ayla@collectifmalunes.be
+33 7 83 20 82 67

Ellia Larès:
ellia@collectifmalunes.be
https://collectifmalunes.be/
Crew

Artiesten: Gabriel Lares en Ayla Moes
Lichtcreatie: Olivier Duris
Geluidcreatie: Anthony Dascola
Regie: Julliette Correa en Dominique Bettenfeld
Productie: Ellia Lares
Creatie Kunstmatige intelligentie: Franz Clochard en CB4tech

Co-producent

Perplx – Courtrai (BE)

Ondersteuning

CIAM, Centre International Des Arts en Mouvement — Aix-en-Provence (FR)
Théâtre Sylvia MONFORT — Paris (FR)
Miramiro — Gand (BE)
Theater op de Markt-Dommelhof (BE)