(c) Stefan Gevaerts
Ritselingen
  • Rode Boom
  • Binnentheater
  • Leeftijd: +12

Over Ritselingen

In Ritselingen vinden Hans Beckers en Kurt Demey elkaar in het gebruik van natuurelementen, de zoektocht naar een magische beleving en interacties met en tussen het publiek.

Voor Hans Beckers is luisteren een manier om de werkelijkheid om ons heen opnieuw in te kleuren. Zijn werk vertrekt vanuit zijn fascinatie voor de alledaagse geluiden die ons omringen. Geluiden in al zijn verscheidenheid, complexiteit en rijkheid.

Hans maakt klanksculpturen en zelfgebouwde instrumenten, vervaardigd in alledaagse gevonden en verzamelde objecten. Het toont hoe materialen, die niet bedoeld zijn voor muzikale doeleinden, toch als volwaardige instrumenten kunnen worden gezien. Objecten en natuurlijke materialen als woestijnzand, zaden, gras, stoom en water tovert Beckers om in zinderende geluidswerken en performances.

(c) Stefan Gevaerts

Over Rode Boom

Rode Boom brengt visuele road trips die de kijker meenemen in ‘hun’ realiteit en ver daarbuiten. Podiumwerk doorspekt met surreële en symbolische beelden, die ook haar weg vindt in de openbare ruimte. In het artistieke palet van Kurt Demey worden technieken uit de wereld van de illusie en het mentalisme verweven met beeldend werk en performance.

De oprichting van Rode Boom in 2007 was het antwoord op een lange droom om een compagnie te starten die kan creëren en voorstellingen maken. En het circustheater en beeldende installaties die Kurt Demey toen al maakte onder te brengen in een ondersteunende structuur. Het maakte het voor hem mogelijk zich te professionaliseren en zijn werk te centraliseren.

In diezelfde periode volgde Kurt Demey een opleiding bij FAI-AR, de Formation supérieure d’art en espace public in Marseille, en kon zich zo heroriënteren in zijn artistieke werk als beeldend kunstenaar. De goochelkunst werd hier bij hem voor het eerst gebruikt als artistieke tool in de openbare ruimte.

Het artistieke werk van Kurt Demey kent een persoonlijke stijl doorspekt met surrealisme en symboliek. Hij gebruikt technieken uit de wereld van illusie en mentalisme als een artistiek palet.

Zeven jaar studies over goochelkunst, reizen over gans de wereld en contacten met diverse leermeesters waren voor hem de aanleiding tot de creatie van een tiental voorstellingen. Rode Boom start als volwaardige compagnie in 2007. Gehoorde Man werd Rode Boom’s eerste avondvullende voorstelling.

Contact Artistiek leider
Kurt Demey
kurt@rodeboom.be

Zakelijk leider
Stefan Gevaerts
stefan@rodeboom.be

Communicatie & productie
Anne Elst
anne@rodeboom.be
+32 496 89 53 22
https://rodeboom.be/

Gerelateerde projecten