(c) Be Flat
Living
  • Be Flat
  • Publieke ruimte/locatie
  • Leeftijd: Alle leeftijden
  • Capaciteit: 30 - 50

Over de voorstelling

‘LIVING’ is een sociaal artistiek project dat hybride circus tot voorbij de muren van de publieke ruimte brengt. Zowel het creatieproces als de voorstellingen gaan door op locaties die hier niet voor bestemd zijn zoals woonkamers, zorginstellingen, cafés, bibliotheken, gevangenissen, … De uiteenlopende architectuur en de intimiteit van deze plaatsen maken integraal deel uit van het gebeuren.

Be Flat is geïnteresseerd in de uitwisseling die plaatsvindt tussen bewoner, artiest, organisatie en publiek. Het gezelschap wil nieuwsgierigheid ten opzichte van het onbekende stimuleren en ervoor zorgen dat iedereen hedendaags circus kan beleven vanop de eerste rij, ook de meest kwetsbaren onder ons.

Het project verloopt in 3 fasen:

LIVING Labo (6 onderzoeksweken: januari 2023 – juni 2023)

Het gezelschap gaat van start met een uitgebreide onderzoeksperiode waarbij ze als groep een gemeenschappelijke performatieve taal ontwikkelen. De locaties en de toeschouwers zijn variabele factoren die een groot aandeel hebben binnen LIVING. Via ‘veldimprovisaties’ en aan de hand van ‘open labo’s’ tasten ze af hoe we met deze componenten kunnen spelen. Het doel van deze residentieweken is om samen ons potentieel bereik en de gewenste impact te definiëren.

LIVING Circus (6 creatieweken: oktober 2023 – februari 2024)

Vervolgens werkt het gezelschap naar 5 verschillende voorstellingen toe, in duo- en trio bezetting. Ze maken stukken van 25 minuten die zich telkens verbinden met de plaats waar ze gebracht worden.

De groepsleden nemen specifieke rollen op om elkaars maakproces mee op te volgen, te ondersteunen en deels te begeleiden. Het maken van adaptieve voorstellingen kan enkel aan de hand van reële spelsituaties. Ze spelen try-out voorstellingen op Theater op de Markt, CirkLabo festival, cc De Spil, (Miramiro festival of Smells like circus: te bevestigen) en gaan ‘in première’ op het huiskamerfestival Chambre d’O van cc De Grote Post.

LIVING Beyond (vanaf maart 2024)

Bij LIVING Beyond maakt het gezelschap de brug tussen privé- en publieke ruimtes. Ze realiseren ‘One-shot performances’ waarbij ze een gemengd publiek bereiken en waarbij de impact groter is. De conceptualisatie en realisatie van deze ‘happenings’ gebeurt telkens in nauwe samenwerking met de organisatie en haar lokale culturele partners. Iedere Beyond voorstelling wordt op maat gemaakt en heeft een eigen logica, esthetiek en boodschap. De buurt wordt actief betrokken en krijgt een rol in het gebeuren. Er wordt gewerkt met intensieve creatie periodes van maximum 10 dagen waarbij vervolgens een beperkte reeks voorstellingen gebracht wordt.

Be Flat plant LIVING Beyond voorstellingen in samenwerking met MAD Festival, Circusstad, Theater op de Markt, CirkL, Hopla! en De Groote Stooringe.

Contact Anne Loeckx
living.beflat@gmail.com
https://www.be-flat.be/
Team

Circusartiesten: Ward Mortier, Thomas Decaesstecker, Kathleen Ravoet, Gianna Sutterlet, Alonso Matias Gonzalez, Gerda Dekempe
Interdisciplinaire artiesten: Craig Weston (theater), Zaur Kourazov (video), Karen Van Schaik (muziek), Anaïs Moffaert (muziek), Lukas Pierredon (geluid)
Dramaturgen: Craig Weston, Gianna Sutterlet, Ward Mortier
Outside eye: Ineke Nijsen, Stijn Dickel, Aurelia Brailowsky, Sander De Cuyper,
Productie : Anne Loeckx

Co-producenten

Provenciaal Dommein Dommelhof, Miramiro, Kopergietery & CirkLabo

Met steun van

Vlaamse gemeenschap & Stad Gent

Partners

Centre des Arts scéniques, Cultuurcentrum De Spil, Cultuurcentrum De Grote Post & Latitude 50

Gerelateerde projecten