(c) BE FLAT
Living
  • BE FLAT
  • Kleine ruimtes (privé of publiek), zoals huiskamers
  • Capaciteit: 30 - 50

Over de voorstelling

‘LIVING’ is een sociaal artistiek project dat hybride circus brengt tot voorbij de muren van de publieke ruimte. Zowel het creatieproces als de voorstellingen gaan door op locaties die hier niet voor bestemd zijn, zoals woonkamers, zorginstellingen, cafés, bibliotheken, gevangenissen, …  

De uiteenlopende architectuur en de intimiteit van deze plaatsen maken integraal deel uit van het gebeuren.

Be Flat vindt haar interesse in de uitwisseling die plaatsvindt tussen bewoner, artiest, organisatie en publiek. Het gezelschap wil nieuwsgierigheid ten opzichte van het onbekende stimuleren en ervoor zorgen dat iedereen hedendaags circus kan beleven vanop de eerste rij, ook de meest kwetsbaren onder ons.

Het intergenerationele en discipline-overschrijdend karakter van het LIVING team zorgt voor een brede en flexibele aanpak. Een groep van 11 artiesten bestaande uit circusartiesten, audiovisuele kunstenaars, acteurs, dramaturgen en jazzmuzikanten vindt elkaar in ‘LIVING’.
 

Over de compagnie

Be Flat is een Gents circusgezelschap opgericht door Ward Mortier en Thomas Decaesstecker. De mix van acrobatisch circus met urban sports zorgt voor de eigenheid van Be Flat. 

Be Flat is de kameleon onder de circusartiesten.  Door in te spelen op de omgeving wordt elke voorstelling een uniek gebeuren.   

Als inwoners van de stadsomgeving stellen wij de openbare ruimte in vraag. De stad is een levend organisme, in constante verandering. Hoe gebruiken we deze gemeenschappelijke ruimte? Wie zijn wij in het hedendaagse straatbeeld?  

Be Flat staat voor gelijkheid. Wij spelen voor iedereen. Ons doel is om toeschouwers met verschillende achtergronden tijdens en na de ‘interventies’ op creatieve wijze in contact te brengen met elkaar.

Contact Project & administratie:
Anne Loeckx
living.beflat@gmail.com
www.be-flat.be/living
Team

(circus)Artiesten: Ward Mortier, Thomas Decaesstecker, Kathleen Ravoet, Gianna Sutterlet, Alonso Matias Gonzalez, Gerda Dekempe
Interdisciplinaire artiesten : Craig Weston (theater) Zaur Kourazov (video), Karen Van Schaik (music) , Anaïs Moffaert (music), Lukas Pierredon (sound)
Dramaturgie: Craig Weston, Gianna Sutterlet, Ward Mortier

External viewpoint : Ineke Nijsen, Stijn Dickel, Aurelia Brailowsky, Sander De Cuyper
Productie : Anne Loeckx

Co-producenten

Provenciaal Dommein Dommelhof, Miramiro, Kopergietery, CirkLabo met de steun van Vlaamse gemeenschap, Stad Gent

Partners

Centre des Arts scéniques, Cultuurcentrum De Spil, Cultuurcentrum De Grote Post, Latitude 50,