©Ronny Lemmens
Ki No Nagare
  • Collectif Malunés
  • Leeftijd: Alle leeftijden
  • Capaciteit: 250 - 300

Over het onderzoeksproject

Onder het zeil van een kleine, sobere circustent delen twee circusartiesten een vierkante scène met een muzikante. Geen pracht en praal, slingers of lusters, maar een intieme sfeer van samenkomst.

Voor het oog van het publiek ontvouwt zich een bijzondere stijl van acrobatie op het ritme van de Japanse taiko drum. Het publiek is getuige van een ontmoeting tussen twee heel verschillende lichamen: aan de ene zijde een struise, kolossale man van 115kg, aan de andere zijde een fijngebouwde, fragiele kerel van 59kg. Het contrast tussen de twee protagonisten wordt door de confrontatie nog uitvergroot. De uitkomst lijkt voor de hand liggend.

Deze voorstelling wil een zeer tastbaar onderwerp belichten dat soms flirt met het taboe: de sociale maatstaf van de norm. Iedereen ervaart in meer of mindere mate de druk van sociale normering en niemand voldoet er ooit helemaal aan. En iedere dag komen we er bewust of onbewust mee in contact – denk maar aan (sociale) media en reclame. De maatschappelijk sociale constructie van ‘de norm’ heeft een sterke invloed op hoe we naar onszelf kijken en hoe we ons als persoon ontwikkelen. Dit is zeker ook het geval bij kinderen en jongeren.

Ki no nagare wil sensibiliseren zonder de les te spellen en te pretenderen de onvoorwaardelijke waarheid te kennen. De voorstelling deelt een mogelijke visie en wil een zaadje planten dat uitnodigt tot nadenken. Niet met weemoed of radeloosheid maar juist met een subtiele glimlach.

Over de compagnie

Collectif Malunés is een hedendaagse circuscompagnie, in 2009 met veel passie en energie opgericht door 3 Vlamingen en 1 Française. Intussen telt het team 9 artiesten. 

In hun werk onderzoeken ze het vallen van de acrobaten, mislukkingen en beveiliging. De kracht van het collectief ligt in de noodzaak van de solidariteit en de noodzaak om in groep te werken. De kunst van het creëren als groep ligt verborgen in het delen van ervaring, het nemen van risico’s en bovenal oprechtheid op zowel fysiek als mentaal vlak. 

(bron: website Collectif Malunés).

Contact Project & administratie coördinatie:
Ellia Larès et Déborah Boëno
ellia@collectifmalunes.be

Samenwerkingen & bookings (NL/FR/INT):
Emma Ketels
Emma@jeburo.be

Pers & Communicatie:
Ellia Larès and Déborah Boëno
Prod@collectifmalunes.be
https://collectifmalunes.be/
Team

Kostuum: Lize Grauls
Concept en regie: Luke Horley
Spel: Arne Sabbe, Maxime Gérard

Co-producent

Miramiro