(c) Michiel Devijver
Laboresidenties
  • Ruben Mardulier & Milan Van Bortel

Over Ruben en Milan

In juni 2022 besloten Ruben Mardulier en Milan Van Bortel de handen in elkaar te slaan. Wat de twee met elkaar gemeen hebben is het losbandig omgaan met de discipline waarin ze geschoold zijn. Ruben is circusartiest, maar zijn spieren zijn verroest, Milan is theaterwetenschapper, maar heeft een hekel aan teksten schrijven. Samen definiƫren ze zichzelf als overdrijvingskunstenaars, en ook dat is overdreven.

Telkens opnieuw laten ze zich inspireren door de locatie vanwaar ze werken. De uitkomst hiervan is concreet-conceptueel en erratisch: geen enkel medium wordt bij voorbaat uitgesloten (zelfs circus en theaterwetenschappen niet.) In het verleden vierden ze bijvoorbeeld de verjaardag van een ventilator, automatiseerden ze een eeuwenoude circustechniek, drukten ze parkeerboetes op t-shirts en ontwierpen ze een nieuwe collectie schoenen. De humor die hun werk kenmerkt, is nooit ver weg.

Over de laboresidenties

Tijdens de laboresidenties laten Ruben en Milan zich inspireren door de locatie vanwaar ze werken. De uitkomst hiervan is concreet-conceptueel en erratisch: geen enkel medium wordt bij voorbaat uitgesloten (zelfs circus en theaterwetenschappen niet).

Tijdens de residentie eind oktober 2022 werden 5 ‘installaties’ uitgewerkt: suikerschoenen, krikschoenen, poetry, elektropois and ventibirthday

Contact rubenmardulier@gmail.com
http://www.mardulierendeprez.com