FA
  • Amoukanama Circus
  • Binnentheater
  • Première: 3 juni 2023
  • Duur: 75 minuten
  • Leeftijd: Alle leeftijden
  • Capaciteit: 3000

Over ‘FA’

Deze creatie is geïnspireerd op de huidige beweging voor de opbouw van een betere toekomst. FA deelt de weerspiegeling hiervan door middel van een diep menselijk avontuur waarin de stem wordt gegeven aan de kracht van een gemeenschap door een verenigde en genereuze groep.

Deze vurige individuen hebben verschillende achtergronden en steken over naar een nieuwe bestemming. Een nieuw pad opent zich en de hoop groeit om diepe weerklank te vinden in een langverwachte nieuwe wereld waarin we getuige zijn van het oplichten van de sluier. Het project is uniek in zijn stijl door de levendigheid van hun verschillende culturen en tradities te combineren: acrobatisch, muzikaal en choreografisch, met een bijzonder hedendaags schrift ondertekend door Anthony Weiss.

Wat kunnen we bereiken door samen te komen? Welke dromen kunnen uitkomen? Hoe ver kunnen we gaan, buiten onze eigen grenzen? De groep vormde zich natuurlijk met 8 Guinese mannen en een Belgische vrouw. De verschillen zijn duidelijk en zijn een startpunt, maar de focus ligt op de menselijke eenheid.

Over de compagnie

Amoukanama is een Belgisch-Guinees collectief dat bruggen bouwt tussen Europa en Afrika via circus. De oorsprong ligt in Guinee en dankzij vele helpende handen is een mooi collectief ontstaan die verschillende artistieke en sociale projecten lopen heeft in België en Guinee.

Verbinding, begrip, uitwisseling, moed en doorzettingsvermogen van de acrobaten vormt de kern van deze projecten. Amoukanama, Sussu “Wat niet breekt, blijft altijd bestaan” bestaat uit een groep acrobaten die het circus hebben gekozen als middel om te overleven. Door hun leven als circusartiest willen ze hun energie, wijsheid en joie de vivre delen met het grote publiek.

Contact amoukanama224@gmail.com
0033 6 21 45 63 82
https://amoukanama.org
Partners

Europese unie - Espace Périphérique, Parijs - Ecole Nationale de Cirque, Châtellerault - CRAC Lomme - Cie Isis Pargny Filain - Miramiro, Ghent - TOHU Canada - Gemeente Langemark-Poelkapelle - Petit Musée, Conakry, Guinée - Centre Culturel Franco Guinéen, Conakry, Guinée