Grasshoppers - Circus Katoen © Michiel Devijver
Grasshoppers
  • Circus Katoen
  • openlucht/locatie/black box
  • Première: 5 juli 2021
  • Duur: 40 minuten
  • Leeftijd: +6
  • Capaciteit: 250

Over de compagnie

Willem en Sophie zijn reeds van jongs af aan gebeten door circus. Willem startte in het circusatelier van Brugge en Sophie zette haar eerste circusstappen in het jeugdcircus van Rotterdam.

Ze volgden beiden de opleiding Codarts Circusarts in Rotterdam, waar ze elkaar leerden kennen. Hierna maakten ze samen onder de naam Circus Katoen een eerste voorstelling: ‘Ex Aequo’ (2013). Met hun tweede voorstelling ‘As heavy as it Goes’ (2017) werden ze laureaat van Circusnext, een Europees platform voor opkomend circustalent. Dit jaar volgen ze met een nieuwe voorstelling, waarmee ze bij ons in residentie komen: ‘Grasshoppers’ (juni 2021).

Over de voorstelling

Grasshoppers is een weergave van de veerkracht en kwetsbaarheid van de natuur en de rol die wij als mens daarin spelen. Het ‘levende’ groen in deze wereld krijgt wat te verduren. Met een grasmat in de hoofdrol zoekt Circus Katoen naar een speelse manier om dit te verbeelden.

Gras is een levend materiaal en voor iedereen herkenbaar. Enerzijds heel kwetsbaar en anderzijds kan het ook wel echt tegen een stootje. In Grasshoppers haalt Circus Katoen dit stukje groen uit zijn natuurlijke habitat en brengt het boven het maaiveld met behulp van schragen, planken, touw en hun lichamen.

Het publiek volgt hoe de artiesten het gras transformeren tot een object dat wordt gemanipuleerd en gecontroleerd. Een portie natuur komt terecht in onnatuurlijke situaties, een specialiteit van de mens…

Een portie natuur komt terecht in onnatuurlijke situaties, een specialiteit van de mens
─   Circus Katoen Volg het hier
www.circuskatoen.com
Contact Tanja Ruiter (HH producties)
info@hhproducties.nl
+ 31 20 40 82 504

www.circuskatoen.com/nl
Crew

Artiesten: Willem Balduyck en Sophie van der Vuurst de Vries
Coaching: Kit Johnson en Hanne Vandersteene
Artistiek advies: Benjamin Kuitenbrouwer
Lichtcreatie: Bram Vandenghinste
Techniek: Margot Jansens
Kostuums: Lorelinde Hoet

Co-productie

Miramiro
Perplx
Theater op de Markt

Subsidies

Vlaamse Overheid

Met hulp van

Atelier Blanchefosse, Latitude 50, Perplx, Miramiro, L'essieu du batut, Subtopia, Vlaams Centrum voor Circuskunsten en Theater op de Markt - Dommelhof