CHAÏM
  • THERE THERE company
  • Binnentheater
  • Première: 17 oktober 2022
  • Leeftijd: 16+
  • Capaciteit: 300

Over de voorstelling

In Chaïm ontmoeten acrobatie en klassieke zang elkaar. Beiden zijn een vorm van lichamelijke virtuositeit, gestuurd door adem. De voorstelling ontstaat op het ritme van een ademhaling. Adem wordt stem, wordt beweging, wordt muziek. Op scène drie performers: een klassiek geschoolde zangeres, een acrobate en een jonge performer.

Een ode aan adem

Ademen: een automatisch biologisch proces dat ons in leven houdt. De drijvende kracht achter onze vitale functies, onze stem, onze beweging. Een actie die ons als mens verbindt met andere ademende wezens, zelfs met de hele ecologische keten. Een juiste ademhaling kan ons helen, kan ons sterker maken, kan onze prestaties vergroten. Ademen is een krachtig maar tegelijk zo fragiel fysiologisch systeem, lang niet zo vanzelfsprekend als we vaak denken. Pas als de adem ons ontnomen wordt, zien we de waarde ervan in. Tijd voor een ode! Een ode aan adem.

Chaïm wordt een avondvullende voorstelling gecreëerd voor een volwassen publiek. Indoor, frontaal zicht. Klassieke zang en (acrobatische) beweging als artistieke taal.

Over de compagnie

THERE THERE Company is een makersduo. Hanna Mampuys en Toon Van Gramberen werken sinds 2010 samen als partneracrobaten en circusmakers. Hun werk is een actief zoeken om de wereld om hen heen betekenis te geven. Hun fysieke taal is sterk beïnvloed door hun circuspraktijk, hand-op-handacrobatie, waarbij samenwerkende lijven het uitgangspunt vormen. In hun voorstellingen staat de performer in al zijn kwetsbaarheid en onvolmaaktheid centraal. De focus ligt op inhoud, eerder dan op trucs. Subtiel en met beide voeten op de grond. Circus gestript van alle vooronderstellingen.

Contact Toon Van Gramberen
info@therethere.be
0032 485 13 16 73
www.theretherecompany.com
Crew

Productie: THERE THERE Company
Regie en choreografie: Hanna Mampuys en Toon Van Gramberen
Performers: Maria Madeira, Fran Van Lysebettens, jonge performer nog te selecteren
Dramaturgie: Marie Peeters
Techniek: Seppe Janssens o.v.
Kostuums en scenografie: Oona Mampuys

Coproducenten

Perpodium, Cirklabo, Theater op de Markt, PERPLX, Miramiro
Partners

De Vlaamse overheid, Kunstencentrum STUK, deRUIMTE