CHAÏM
  • there there Company
  • theater
  • Première: 1 oktober 2022
  • Leeftijd: 16+
Een ode aan adem
Ademen: een automatisch biologisch proces dat ons in leven houdt. De drijvende kracht achter onze vitale functies, onze stem, onze beweging. Een actie die ons als mens verbindt met andere ademende wezens, zelfs met de hele ecologische keten. Een juiste ademhaling kan ons helen, kan ons sterker maken, kan onze prestaties vergroten. Ademen is een krachtig maar tegelijk zo fragiel fysiologisch systeem, lang niet zo vanzelfsprekend als we vaak denken. Pas als de adem ons ontnomen wordt, zien we de waarde ervan in. Tijd voor een ode! Een ode aan adem.

In Chaïm ontmoeten acrobatie en klassieke zang elkaar. Beiden zijn een vorm van lichamelijke virtuositeit, gestuurd door adem. De voorstelling ontstaat op het ritme van een ademhaling. Adem wordt stem, wordt beweging, wordt muziek. Op scène drie performers: een klassiek geschoolde zangeres, een acrobate en een jonge performer.

Chaïm wordt een avondvullende voorstelling gecreëerd voor een volwassen publiek. Indoor, frontaal zicht. Klassieke zang en (acrobatische) beweging als artistieke taal. Beschikbaar vanaf oktober 2022.

Contact Toon Van Gramberen
info@therethere.be
0032 485 13 16 73
www.theretherecompany.com
Crew

Productie: THERE THERE Company
Regie en choreografie: Hanna Mampuys en Toon Van Gramberen
Performers: Maria Madeira, Fran Van Lysebettens, jonge performer nog te selecteren
Dramaturgie: Marie Peeters
Techniek: Seppe Janssens o.v.
Kostuums en scenografie: Oona Mampuys

Coproducenten

Perpodium, Cirklabo, Theater op de Markt, PERPLX, MiramiroPartners

De Vlaamse overheid, Kunstencentrum STUK, deRUIMTE