BAAS
  • Compagnie Shak Shak
  • Première: 15 juli 2023
  • Leeftijd: +6

Over de voorstelling

‘BAAS’ wordt een multidisciplinaire circusvoorstelling voor families met kinderen, die de onderwerpen gelijkheid en vooroordelen aansnijdt en bespreekbaar maakt. Het centrale visuele element is een laken en een deken, met Samuel Bey en Abigail Abraham als spelers.

Het wordt een circusvoorstelling met kruisbestuiving van verschillende disciplines, elk vanuit hun eigen artistieke expertise, Samuel als circusartiest, Abigail vanuit theater, dans en zang.

De voorstelling begint vanuit de herkenbaarheid van de situatie: de eenvoudige maar frustrerende taak van een bed opmaken. Er is niks zaliger dan in een vers gedekt bed te kruipen, maar de weg ernaartoe is zeer vervelend. De worsteling om een donsdeken in een laken te steken is al geen pretje op je eentje, maar met twee blijft het evengoed een uitdaging. Het vergt coördinatie, geduld en vooral een sterk staaltje teamwerk om deze taak samen tot een goed einde te kunnen brengen.

Over de compagnie

Samuel Bey is van kleins af aan gefascineerd door circus, objecten en uitvindingen. In 2001 zette hij zijn eerste circusstappen bij Woesh en kreeg hij algauw de jongleer-microbe te pakken. Na het afronden van zijn studies gaf hij enkele jaren zelf circuslessen, werkte als staflid bij Woesh en zette zijn schouders onder verschillende jongerenproducties.

De productie ‘No Way Back’ werd zijn eerste stuk als maker, speler en medeoprichter van het circusgezelschap Duo Berlingo. Sinds 2017 toert hij met deze voorstelling in binnen-­ en buitenland.

Abigail Abraham is actrice, zangeres en danseres. Als kind groeide ze op in een Belgisch-­ Caraïbisch gezin en droomde ervan om later op de scène te staan. In 2011 studeerde ze af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze speelde in tal van theatervoorstellingen voor o.a. Toneelhuis, MartHA!tentatief, Laika en 4hoog. Binnenkort is ze te zien in producties voor De Munt, Tuning People en Froe Froe.

Deze co-­creatie en de groeiende nieuwsgierigheid naar circus vormde de voedingsbodem om haar eigen stem als maker verder te ontwikkelen. Als makers ziet het duo de sterkte en waarde in van een kruisbestuiving van hun verschillende vakgebieden. De reden om samen te werken voor beiden is een combinatie van goesting, uitdaging en een grote nieuwsgierigheid naar de mengvormen van circus, theater, beweging/dans en muziek. Nét die mix vinden ze het interessantst en willen ze toevoegen aan hun visie op circus. Want wat hen opvalt is dat circusproducties, die naast de techniciteit ook een helder idee, een sterke dramaturgie én vooral een gelaagdheid te bieden hebben, hen steevast weten te ontroeren.

Contact Samuel Bey
samuelbey@hotmail.com
Co-productie

Miramiro, Perplx