Raeliteiten - Rode Boom © FabienGruau
Realiteiten
  • Rode Boom
  • Binnentheater
  • Première: 29 oktober 2021
  • Leeftijd: +15
  • Capaciteit: 300

Over de compagnie

De oprichting van Rode Boom in 2007 was het antwoord op een lange droom om een compagnie te starten die kan creëren en voorstellingen maken. En het circustheater en beeldende installaties die Kurt Demey toen al maakte onder te brengen in een ondersteunende structuur. Het maakte het voor hem mogelijk zich te professionaliseren en zijn werk te centraliseren.

Rode Boom brengt visuele road trips die de kijker meenemen in ‘hun’ realiteit en ver daarbuiten. Podiumwerk doorspekt met surreële en symbolische beelden, die ook haar weg vindt in de openbare ruimte. In het artistieke palet van Kurt Demey worden technieken uit de wereld van de illusie en het mentalisme verweven met beeldend werk en performance.

Over de samenwerking met Miramiro

De Rode Boom en Miramiro zullen de komende 5 jaar een samenwerkingstraject volgen. Parallel aan onze eigen geschiedenis liggen de roots van Kurt Demey in de straat. Tijdens zijn opleiding aan de FAI AR6, raakte hij in de ban van mentalisme. Sindsdien bewandelt Kurt zijn ‘eigenzinnig’ pad en is hij een gevestigde waarde in het circuslandschap, tot ver buiten de Vlaamse grenzen.

Miramiro volgt de carrière van Kurt al 20 jaren en we delen onze liefde voor de publieke ruimte. Met een aanvraag tot structurele erkenning voor zijn gezelschap neemt hij een volgende noodzakelijke stap.

Over de voorstelling

The Space in Between is een artistieke zoektocht die vertrekt vanuit het magische gevoel bij wetenschappelijke denkers. In een vormentaal die openstaat voor verschillende dimensies en multiversa in mentalisme, muziek en scenografie. Realiteiten die elkaar voorbijschieten bezorgen de kijker een geheel unieke podiumervaring. The Space in Between is een voorstelling die de blik op de werkelijkheid voorgoed verandert.

Contact info@rodeboom.be
Olmenlaan 28
2940 Hoevenen
https://www.rodeboom.be
Co-productie

Perpodium, La Villette EPPGHV, Le manège scène nationale, La Comète scène nationale, Theater op de Markt, Le channel scène nationale, Théâtre d'Arles, Théâtre La Vista, La chapelle avec le domaine d'o, Ay-Roop, Réseau Cirquévolution