(c) Jakobe Geens
Organiek Mechaniek
  • Jakobe Geens & Josse de Broeck / De Studio

Over de voorstelling

Organiek Mechaniek is een street performance, waarin Jakobe en Josse spelen met vrijheid, balans en een fiets. Inspiratie vonden ze vooral in het werk van Panamarenko, met wie ze een fascinatie voor vliegen, energie en verbinding delen. Ook de fragiele, kleurrijke mobiles van Alexander Calder werkten inspirerend voor het duo. 

Over de compagnie

Jakobe Geens startte in 2008 haar circus carrière bij Ell Circo del Fuego te Antwerpen.  

Voor ze daar begon had ze echter al een achtergrond in bewegingstheater en acrosport. Ze volgde haar droom en dat bracht haar tot ACAPA (Academy for Circus and Performance Art). Ze specialiseerde zich in partner acrobatiek en vervolgens haalde ze haar Bachelor in DOCH te Stockholm. Ze studeerde af met een dans acrobatie solo.

Geens’ artistieke visie spitst zich toe op het openen van ruimtes en het creëren van nieuwe realiteiten. Ze neemt deel aan artistieke producties over heel de wereld, blijft circus als kunstvorm onderzoeken en entertaint publiek door haar veelzijdig profiel. 

Samen met Margot Jansens richtte ze Gedachtegang op. In 2023 ging Margot haar eigen weg.  

 

Josse de Broeck begon al jong met circus. Hij studeerde aan ACAPA (Academy for Circus and Perfomance Art), waar hij een samenwerking startte met drie andere partneracrobaten. Tot op vandaag maken ze eigen creaties onder de naam ‘Familiar Faces’.

Contact Jakobe Geens
drager project organiek mechaniek
gedachtegangvzw@gmail.com
www.gedachtegang.com
Team

Artiesten: Josse de Broeck en Jakobe Geens
Choreografie: Manon Avermaete
Kostuums: Chris Snik
Product Design: Emma Ribbens
Constructie en laswerk: Joris Jansens

Co-producenten

Miramiro

Partners

De Studio, Theater froefroe, Perplx, De Spil