Miramiro wordt werkplaats!

10.10.2020

Het is eindelijk officieel. Op 1 januari 2021 vervelt Miramiro tot werkplaats voor de circuskunsten. Vlaams Minister van Cultuur, Jan Jambon, honoreert onze organisatie met een structurele ondersteuning vanuit het vernieuwde Circusdecreet.

“De komende 5 jaren zullen wij een creatieve vrijplaats zijn voor artiesten en gezelschappen, die willen creëren en experimenteren. Het is nu onze opdracht om, samen met onze partners en artiesten, de toekomst van het circus vorm te geven en onze mooie sector als kunstvorm sterk te verankeren in Vlaanderen en ver daarbuiten.” zegt Miramiro directeur Celine Verkest.

Het Vlaamse Circusdecreet onderging in 2019 een grondige herziening.  De werkplaatsen werden decretaal opgenomen met het oog op de verdere ontwikkeling en professionalisering van de sector. In de loop van 2020 konden organisaties voor het eerst aanvragen onder het nieuwe decreet.

Miramiro feliciteert ook alle andere organisaties die een erkenning en subsidiëring kregen, in het bijzonder de circusgezelschappen die voor het eerst in de geschiedenis van de Vlaamse sector structurele ondersteuning mogen ontvangen.

Miramiro dankt Vlaanderen, en ook de lokale partners, sponsors, artiesten en haar trouwe publiek voor het vertrouwen en de steun. Er is hoop voor de toekomst.