Professioneel Programma Circuscentrum & Around About Circus
  • Programma voor professionelen
  • LocatieVerschillende locaties: zie hieronder
  • PrijsGratis
  • Info

    di 16 t.e.m. vrij 19.01

Tickets

Een reflectieprogramma gericht op professionelen, maar open voor al wie interesse heeft. Aan de hand van lezingen, onderzoek en debat gaan we dieper in op evoluties binnen de circussector. 

PROGRAMMA

DI 16/01

08:30 -10:00 Lezing: Six Impossible Things Before Breakfast

Als aftrap voor Smells Like Circus organiseert VIERNULVIER een nieuwe editie van Six Impossible Things Before Breakfast. Met artiesten en experts, een gebakje en koffie in de hand, hebben we een gesprek over clownerie. Onze gasten vertellen over hun ervaringen en onthullen inspiratiebronnen: filmpjes, boeken en wetenschappelijk onderzoek. Samen gaan we dieper in op het hoe en waarom van hun werk.

Foyer Theaterzaal, De Vooruit

© Fotokultuur

WOE 17/01

10:00 – 13:30 Connect: Pitches & lunch

Voor programmatoren en circuspro’s.

Tijdens Smells Like Circus organiseren we een pitchcarrousel waar artiesten hun projecten kunnen presenteren. Tijd om nieuw werk te ontdekken, in gesprek te gaan en te genieten van een gezonde lunch!

Foyer Theaterzaal, De Vooruit

WOE 17/01

19:30 – 21:00 Try-Out: Ritselingen (ENG) – Rode Boom

Voor programmatoren en circuspro’s.

Hans Beckers en Kurt Demey vinden elkaar in het gebruik van natuurlijke elementen, de zoektocht naar een magische ervaring en interacties met en tussen het publiek. Deze keer in het Engels. Na afloop is er tijd om met de kunstenaars te praten en vragen te stellen.

De Expeditie

© Stefan Gevaerts

DO 18/01

10:00 – 12:00 Research: Grensgeval presenteert Devoted Obsessions

Interactieve presentatie en debat: Grensgeval vertelt over hun onderzoek in samenwerking met architecten naar het creëren van nieuwe objecten (niet) voor circus.

Artiesten: Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens, Melody Nolan, Felix Fasolt & N.B. Gemodereerd door Valentina Barone

Foyer Theaterzaal, De Vooruit

© Grensgeval

DO 18/01

16:00 – 17:30 Talk: Circus Without Circus

Wat kunnen circusartiesten leren van andere podiumkunstenaars, en andersom? Hoe vergelijkbaar of verschillend zijn hun werkwijzen? Wat gebeurt er als je een acrobaat laat experimenteren met een industrieel ontwerper? Hoe groot is de kloof tussen een trapezekunstenaar en een filmmaker? Welke keuzes maken een hedendaagse danser en een circusartiest als ze twee weken gratis artistiek onderzoek doen? Verschillende spelers betrokken bij het Europese project Circus Without Circus werpen hun licht op deze en vele andere vragen.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje in de inspiration guide en lees hoe het project evolueerde doorheen de jaren.

Foyer Theaterzaal, De Vooruit

© Michiel Devijver

DO 18/01

17:30 – 19:00 Connect: Let’s raise a glass!

Laten we praten, proosten en juichen op een nieuw circusjaar!

Foyer Theaterzaal, De Vooruit

© Jamie Smith

VRIJ 19/01

14:00 – 15:00 Hybrid INCAm meeting: Feedback on the 2024 proposition

In het kader van het festival organiseert Circuscentrum ook activiteiten van het INCAm-netwerk, een internationaal netwerk van tijdschriften over circuskunsten dat zich toelegt op de ontwikkeling van circusmedia en -kritiek in de sector. Van 17 tot 19 januari is een delegatie van Europese leden welkom in Gent om de toekomstige uitdagingen en kansen van het netwerk te bespreken met deelname van externe gasten uit de media- en internationale cultuurbeleidssector. Op vrijdag bespreken we de missie, troef en feedback van het netwerk. Een hybride digitale bijeenkomst met alle INCAm-leden bij Smells Like Circus en online verbonden om gedachten toe te voegen en feedback te geven.

Foyer Theaterzaal, De Vooruit

Toegankelijkheid

Meer info over toegankelijkheid vind je via deze link.

Vragen over het programma? Contacteer info@circuscentrum.be

 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
De dichtstbijzijnde haltes bij De Vooruit zijn halte Bagattenstraat (bus), halte Gent Zuid (bus & tram) en halte Vogelmarkt (tram). Vanaf het Gent-Sint-Pietersstation neem je tram 1 richting Evergem, tot aan halte Plateaustraat. Vanaf het Gent-Dampoortstation zijn er verschillende busverbindingen tot aan halte Gent Zuid.

Auto
Wie dichtbij wil parkeren kan terecht op de volgende parkings: parking Zuid (zone Zuid-Reep), parking Savaanstraat (zone Vrijdagmarkt) en parking Sint-Pietersplein.