(c) Gaetan Dardenne
2022 Planeet Sierk Circusplaneet
  • Alle leeftijden
  • LocatieCoyendanspark (Groene Kerk)
  • PrijsGratis
  • Info

    Za 16, zo 17, ma 18 en di 19 juli
    Doorlopend tussen 14u en 18u30

OVER PLANEET SIERK

Circusplaneet en Miramiro slaan de handen in elkaar. In 2019 konden we voor het eerst proeven van de workshops, maar dit jaar breiden we onze samenwerking verder uit. Planeet Sierk verhuist dit jaar van helemaal naar het Coyendanspark!

Workshops 14u – 17u 

Stel je voor dat je niet langer dagen, weken, maanden hoeft te zwoegen voor één verdiend applaus?

Met eigen wetten van de markt en een unieke munteenheid ontwierp Circusplaneet een circusmachine die tijdens Planeet Sierk op volle toeren zal draaien. Door allerlei evenwichtstechnieken uit te proberen kan je muntjes verdienen, waarmee je circusmateriaal kan kopen en kan uitproberen in een oefenpiste.

Als je er klaar voor bent voer je als een echte circusartiest je geleerde trucs op (met bijhorende accessoires) in de showpiste en … volgt er een stevig applaus! Dat klinkt als bucketlist-materiaal.

 

Cabaret Planeet Sierk 17u30 – 45′

Planeet Sierk verwent je met een gratis cabaretvoorstelling voor de hele familie. Een wervelend spektakel met circus, theater, muziek en volksvertier als hoofdingrediënten.

Op het podium schitteren zowel beginnende circusartiesten die Circusplaneet ondersteunt tijdens een Vers Talent traject, artiesten die net afgestudeerd zijn aan een circus hogeschool, als oude rotten in het vak. En dat allemaal onder begeleiding van een live band en aan elkaar gepraat door de enige echte Kelly Above Avarage. Kom dat zien!

Planeet Sierk Wijkt Uit

Naast de workshops en het cabaret in het Coyendanspark slaan Circusplaneet en Miramiro de handen in elkaar om het feestgedruis ook naar de Gentse wijken te brengen. Het startschot wordt gegeven in Malem, de thuis van Circusplaneet. Daarnaast trakteren ze ook de buurtbewoners van Nieuw Gent op een stevige portie circus

Vrij 15 juli – Circuskerk Malem

Conspiracy – Circusplaneet 18u
LONE – Luuk Brantjes 19u

Woe 20 juli – Tittanick, Nieuw Gent

Conspiracy – Circusplaneet 14u30
FA – Amoukanama Circus 16u