2022 EXO – experimentresidentie Camiel Corneille (NL)
 • Alle leeftijden
 • work in progress
 • LocatieCoyendanspark
 • PrijsGratis
 • Info

  Ma 18 en di 19 juli
  Installatie: doorlopend vanaf 14u
  Performances: 14u - 15u30 en 17u30 -19u

OVER DE CREATIE

Camiel is gefascineerd door het idee van de ‘supermens’. In EXO onderzoekt hij de fysieke maakbaarheid van mensen. Hoe kan een symbiose ontstaan tussen mens en object?

Geïnspireerd door de militaire ontwikkeling van exoskeletons – aan het lichaam vastgemaakte apparaten die fysieke vaardigheden vergroten, bevraagt Camiel in zijn werk of in het huidige tijdsbeeld niet een heel ander soort exoskeleton aan het ontstaan is: het digitaal gevormde schoonheidsideaal. Fotofilters vertekenen en manipuleren de werkelijkheid. EXO is hierop een fysieke reactie op een kinetisch (bewegend) kunstwerk.

Tijdens het festival zal Camiel onderzoeken hoe hij de toeschouwer actief kan betrekken. De installatie zal worden tentoongesteld en het publiek wordt uitgedaagd het werk samen te manipuleren. Hoe kunnen we als toeschouwer ons eigen perspectief veranderen? Hoe kunnen we een andere kant van onszelf laten zien? Hoe verrijken we onze plaats in de wereld?

Dit experiment maakt deel uit van een fragiel proces waarin Camiel op zoek gaat naar een gevoel van medeplichtigheid en samenhorigheid. En dat kan alleen met jullie hulp. EXO is het tweede deel van het  Repro project, een onderzoek naar onze afhankelijkheid van de machinale wereld.

In het kader van dit onderzoek zullen gedurende de dag performances plaatsvinden. Hou onze sociale media in de gaten om te ontdekken wanneer.

Zelden betrekken kunstenaars hun publiek op deze manier tijdens het maakproces. Dat maakt dit experiment zo bijzonder.
─   Camiel Corneille Meer info