Evenementen

Circusfestival Miramiro

Het jaarlijkse circusfestival in juli, tijdens de Gentse Feesten, presenteert een kwalitatief gecureerd programma voor een breed publiek. Voorstellingen infiltreren het stedelijk weefsel, parken, erfgoedsites, parkings, unieke gebouwen of locaties… binnen of buiten. De stad is ons podium!

Het festival wil draagvlak en erkenning creëren voor circus als kunstvorm in de samenleving. Doorheen de jaren bouwde het festival een trouw publiek op, gemiddeld bereiken we 20.000 tot 25.000 bezoekers per jaar. We blijven daarbij inzetten op toegankelijkheid, ook voor maatschappelijk kwetsbare mensen.

In de namiddag focust het programma zich op families met kinderen, op en rond het festivalhart. Zo organiseren we samen met Planeet Sierk  circusworkshops en presenteren we een jongerenproductie van Circusplaneet. Andere voorstellingen zijn dan weer voor een volwassener publiek, van entertainment tot experimenteel, voor ieder wat wils.

Bal Trap - La Contrebande © Gaetandardenne

Made at Miramiro

Elke zomer presenteren we tijdens een meerdaags event in juli de nieuwste circuscreaties die in de werkplaats zijn gemaakt. Dit is hét moment om artistiek werk te ontdekken dat niet mag ontbreken in je komende seizoensprogrammering of event. Wees van harte welkom!

Naast het artistieke programma organiseren we een aantal laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten tijdens welke je de artiesten kan ontmoeten om over hun artistieke werk te praten. We plannen ook een moment van reflectie en uitwisseling voor professionelen tijdens deze dagen. 

‘Made at Miramiro’ is onderdeel van het jaarlijkse circusfestival Miramiro. De voorstellingen zijn makkelijk te herkennen in het programmaoverzicht door het ‘Made at Miramiro’ label.

Zin om het festival mee te maken als professional? Registreer je via dit formulier. Vragen of meer info nodig? Neem contact op met celine@miramiro.be

SMELLS LIKE CIRCUS

SMELLS LIKE CIRCUS ging in 2015 van start ging op initiatief van VIERNULVIER en Circuscentrum. In 2022 krijgt het festival een nieuwe wending. Hoofdpartners VIERNULVIER en Miramiro nodigen jou uit voor een veelzijdig programma met circus, performance, muziek, dans, theater, talks en een wild slotfeest.

Naar goede gewoonte stretchen we de grenzen van hedendaags circus en verrassen we jullie met buitengewone events en onverwachte emoties.

Straatartiesten op de Grote Markt Turnhout

Jaarlijks verzorgt Miramiro de artistieke invulling van het ééndagsevenement Straatartiesten op de Grote Markt in Turnhout samen met de Cultuurcoördinatie van de stad.

Onze samenwerking met Turnhout begon in 2012 en is uitgegroeid tot één van de vaste culturele stadsevenementen.

Ook geïnteresseerd in een samenwerking? Contacteer ons.