(c) Lien Vanbossele
25.06.2024 Try-out Ritselingen
  • Toonmoment
Rode Boom
  • Toegankelijk
  • LocatieBOX - De Expeditie
  • PrijsGratis
  • Datum 25.06.2024
Tickets

Wij zijn op zoek naar een testpubliek voor de try-out* van de nieuwste creatie van Rode Boom, Ritselingen.
Lees verder om meer te ontdekken over deze voorstelling.

🗓 Zaterdag 17/12 om 14u
👩‍👦 Vanaf 12 jaar
📍 De Expeditie, Gent

* Een try-out is een soort ‘proefvoorstelling’ waarin artiesten verschillende fragmenten uitproberen bij publiek. Deze voorstelling is dus nog in creatie en zal pas in 2023 in première gaan.

Over de creatie

In Ritselingen vinden Hans Beckers en Kurt Demey elkaar in het gebruik van natuurelementen, de zoektocht naar een magische beleving en interacties met en tussen het publiek.

Voor Hans Beckers is luisteren een manier om de werkelijkheid om ons heen opnieuw in te kleuren. Zijn werk vertrekt vanuit zijn fascinatie voor de alledaagse geluiden die ons omringen. Geluiden in al zijn verscheidenheid, complexiteit en rijkheid.

Hans maakt klanksculpturen en zelfgebouwde instrumenten, vervaardigd in alledaagse gevonden en verzamelde objecten. Het toont hoe materialen, die niet bedoeld zijn voor muzikale doeleinden, toch als volwaardige instrumenten kunnen worden gezien. Objecten en natuurlijke materialen als woestijnzand, zaden, gras, stoom en water tovert Beckers om in zinderende geluidswerken en performances.

Experimentals

Ritselingen is een voorstelling uit de reeks Experimentals. In ‘Experimentals’ stapt Kurt Demey blind in een samenwerking met andere kunstenaars, makers of wetenschappers. Iedere deelnemende persoon aan het experiment vertrekt vanuit zijn eigen discipline (goochelkunst en mentalisme) en stelt zich open naar de andere discipline. Elk onderzoek ontrafelt tot een voorstelling.