(c) Aline Breucker
22.09.2022 WIP Permit, oh permit my soul to rebel
  • WORK IN PROGRESS
Side-Show
  • Toegankelijk
  • LocatieNieuwe vaart 118 - afspraak vooraan het terrein
  • PrijsGratis
  • Datum 22.09.2022
  • Tijdstip 15:00
Tickets Project info

Gezocht! Publiek voor toonmoment inclusieve creatie

Vergeet de codes van het theater, zoals stilzitten, niet verbaal of fysiek reageren op wat er gebeurd…

De nieuwste creatie van Side-Show is anders dan andere voorstellingen, het is een relaxed performance.

We nodigen graag mensen die ‘anders’ naar de wereld kijken en hun entourage uit voor een glimp van deze nieuwe creatie.

Heb jij of ken jij iemand met autisme of een andere prikkelstoornis?

Stap mee in de droommachine van Side-Show tijdens deze work-in-progress.

Schrijf je via deze link in voor deze Work in progress.

Let op, de plaatsen voor het toonmoment zijn beperkt. Vol = vol.

Aan geïnteresseerde programmatoren: wij vragen u om niet in te schrijven. In deze fase van de creatie voelt het gezelschap er zich niet klaar voor om de prille creatie te delen met uw deskundig oog. Op een later tijdstip wordt u zeker uitgenodigd om de voorstelling te komen ontdekken. Wij danken u voor uw begrip.

Over de voorstelling

Op scène vormen honderden kussens een cirkel waarin het publiek plaats kan nemen. Op, onder of in de kussens dromen we in verschillende nummers over de (on-)mogelijkheid der dingen. Zo wordt de voorstelling een tijdelijke schuilplaats voor ontspannen rebellie. Door middel van een spel tussen aankondiging en uitvoering, gaat Permit, oh permit my soul to rebel op zoek naar het spectaculaire in het alledaagse en het alledaagse in het spectaculaire.

Permit, oh permit my soul to rebel is een relaxed performance. Dat betekent dat de voorstelling vanaf het begin gecreëerd werd met als doel toegankelijk te zijn voor publieken die een meer ontspannen omgeving nodig hebben om naar het theater of circus te gaan.

De codes van het theater, zoals de norm om stil te blijven zitten en niet verbaal of fysiek te reageren op wat er zich afspeelt, worden in een relaxed performance aangepast. De voorstelling vermijdt ook sterke en plotse prikkels zoals stroboscopen en luide geluiden. Permit, oh permit my soul to rebel kan van nabij of veraf bekeken worden en de deuren van de zaal blijven steeds open. Het publiek kan en mag ook vrij bewegen.