05.07.2024 Lyubov
  • Creatieresidentie
Karlien De Savoye
  • Niet toegankelijk
  • LocatieBOX - De Expeditie
  • Datum 05.07.2024
    tot en met 14.07.2024

Over de voorstelling

Lyubov (Russische vrouwennaam, betekent ‘liefde’) is een pretentieloze poging om tradities en esthetica van dans en circus te vermengen tot een eigenzinnig nieuw universum. Als toeschouwer duik je mee in een waanzinnig antiheldenepos, een tragikomisch oerwoud waar oordelen buiten spel staan. Je maakt kennis met een glamoureus, schitterend, breekbaar, dramatisch, duivels, oersterk, maar misschien vooral een herkenbaar ‘alleenzaam’ iemand. Want in dit leven moet je helemaal zelf je feestje bouwen.

Lyubov is een werk dat veel symboliek bevat, een werk dat bestaat uit symboliek, maar aan de toeschouwer de vrije keuze laat om er al dan niet in mee te gaan. De veelheid aan symbolen geeft vorm aan een voorstelling die ook gewoon leuk is om naar te kijken, dat mag, het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn.

 

Op basis van knipogen naar stereotiepe elementen uit de ‘canon’ van het circus en de (hedendaagse) dans creëert Karlien een poëtisch en beeldend landschap. Het startpunt van de creatie is de goesting en de overtuiging om een personage neer te zetten met wie eenieder vroeg of laat in mindere of meerdere mate connecteert – zij het gevoelsmatig, (kin)esthetisch, fysiek, of gewoon omwille van een grappig mopje of een beeld dat sterk aansprak.

 

Dankzij een atypisch artistiek parcours verzamelde Karlien doorheen de jaren een grote verscheidenheid aan bewegings- en performancekwaliteiten, voor Lyubov gooit ze alles in de strijd en jongleert ze met de zware menselijke thema’s en bewegingsvrijheid van de hedendaagse dans, de extra dimensie van de luchtacrobatie en de hartelijke oprechtheid van de klassieke clown. Ondanks straffe technische hoogstandjes, wordt er niet gestreefd naar een steriele perfectie, maar wel naar een virtuoos code-switchen tussen fysieke talen.

 

Verwacht je aan rauwe schoonheid, of schone rauwheid, veel spierballen en verborgen muzikale pareltjes.

Credits

Concept & performance: Karlien De Savoye
Live altviool: Natalie Glas
Licht & techniek: Kurt Vandendriessche
Coaching: Bérengère Bodin, Ido Batash, Quan Bui Ngoc, Tijen Lawton

Co-producent: PERPLX

Partners: Circusplaneet, Danspunt, Freefall vzw, laGeste, Miramiro, PERPLX, Stad Aalst