15.01.2024 Physical meanings of writing Guillaume Martinet
 • Conferentie
 • Workshop
 • LocatieLoods - De Expeditie
 • PrijsGratis
 • Info

  Start: 14:00 – Duur: 4 uur + drink
  Verwacht einduur: 19:00
  Taal: Engels

Tickets

Guillaume Martinet nodigt je uit voor uitwisseling over dramaturgisch schrijven.

Voor artiesten, kunstenaars, makers, studenten, dramaturgen, journalisten, culturele professionals en alle andere creatieve zielen.

Gratis schrijven via de ticketknop voor 11 januari 2024.

Words and things are complex objects to manipulate. They are the fundamental elements for thinking, creating and moving. The idea of this conference is to structure them ourselves to create a language.
─   Guillaume Martinet – founding member of Defracto Cie Facebook Defracto cie

PROGRAMMA

14u -15u30 –
Theoretische uiteenzetting van Guillaume Martinet over zijn werkwijze en ervaringen met dramaturgisch schrijven.

15u30- 16u30
Fysieke workshop (fysieke deelname is niet verplicht, je bent welkom om te observeren en mondeling deel te nemen)

16u30 – 17u30
Open gesprek en uitwisseling.

Gevolgd door een drankje en gezellig nagesprek aan de bar.

Maak je geen zorgen. De tijdslots zijn indicatief: er zal hier en daar tijd zijn om even te pauzeren.

🎥 Voor interne doeleinden wordt het evenement gefilmd. Houd er rekening mee dat er tijdens het evenement foto’s worden gemaakt. Indien u niet op de foto wilt staan, kunt u dit op de dag van het evenement rechtstreeks aan de betreffende fotograaf doorgeven.

OVER GUILLAUME MARTINET

Guillaume is jongleur en één van de oprichters van Defracto cie (°2008). Hij houdt ervan om  lichaams- en jongleertaal te ontwikkelen.

Zijn carrière kreeg al vroeg erkenning; zoals met de speciale prijs van de jury van ‘Festival Mondial du Cirque de demain’ in 2009 voor zijn solo ‘Cinétique TOC’ en laureaat Jeunes Talents Cirque Europe met Defracto cie in 2010.

Creaties als ‘Circuits fermés’ (°2010 – met David Maillard en Minh Tam Kaplan), ‘Flaque’ (°2013 – met Eric Longequel en David Maillard) en Dystonie (°2017 – met Van Kim Tran, André Hidalgo, Fanny Roz en Samantha Lopeza), speelden elk meer dan 100 keer voor publiek over de hele wereld – van Europa, Afrika, Zuid-Amerika, Oceanië tot Japan.

Huidige werken zijn ‘Yokaï Kemane’ (°2019), in samenwerking met Atama to Kuchi (JP) en een improvisatiesolo voor de openbare ruimte ‘Croûte’ (°2022). Beide voorstellingen werden gepresenteerd tijdens het Miramiro Zomerfestival in 2023.

Defracto cie werkt momenteel aan een nieuwe creatie, ‘Monochraturé’ voor 2024.

Multigetalenteerd als hij is, is Guillaume ook betrokken bij andere projecten; zoals ‘Digink’ (°2014) een videoproject in samenwerking met Eloi Prieur dat de ‘Premier prix du Festival international de Jonglerie en Image’ won. Sinds het begin is hij geïnteresseerd in delen en uitwisselen. In 2009 creëerde hij samen met Audrey Jacquiot en Laure Caillat een specifiek pedagogiekproject voor allerlei doelgroepen en contexten, dat hij leidde tot 2015. Sindsdien is zijn interesse in pedagogie nog toegenomen, met workshops, masterclasses en conferenties voor zowel professionals als anderen zoals kinderen.