Grasshoppers - Circus Katoen © Michiel Devijver
Grasshoppers Circus Katoen
  • +6 jaar
  • LocatieAustraliëstraat - Parking
  • Prijs€ 2,- reservatiekost per ticket
  • Info

    17 en 18 juli om 17u30 en 20u00
    35 minuten

Tickets

Over de voorstelling

Grasshoppers is een weergave van de veerkracht en kwetsbaarheid van de natuur en de rol die wij als mens daarin spelen. Het ‘levende’ groen in deze wereld krijgt wat te verduren. Met een grasmat in de hoofdrol zoekt Circus Katoen naar een speelse manier om dit te verbeelden.

In Grasshoppers haalt Circus Katoen dit stukje groen uit zijn natuurlijke habitat en brengt het boven het maaiveld met behulp van schragen, planken, touw en hun lichamen. Het publiek volgt hoe de artiesten het gras transformeren tot een object dat wordt gemanipuleerd en gecontroleerd. Een portie natuur komt terecht in onnatuurlijke situaties, een specialiteit van de mens…

Een portie natuur komt terecht in onnatuurlijke situaties, een specialiteit van de mens
─   Circus Katoen Meer info

Over de compagnie

Willem en Sophie zijn reeds van jongs af aan gebeten door circus. Willem startte in het circusatelier van Brugge en Sophie zette haar eerste circusstappen in het jeugdcircus van Rotterdam.

Ze volgden beiden de opleiding Codarts Circusarts in Rotterdam, waar ze elkaar leerden kennen. Hierna maakten ze samen onder de naam Circus Katoen een eerste voorstelling: ‘Ex Aequo’ (2013). Met hun tweede voorstelling ‘As heavy as it Goes’ (2017) werden ze laureaat van Circusnext, een Europees platform voor opkomend circustalent.

Met dank aan

de Vlaamse Overheid; Coproducenten: Miramiro, PerplX; met de steun van: Atelier Blanchefosse (FR), Latitude 50 (BE),  L’essieu du batut (FR), Subtopia (SE), Vlaams Centrum voor Circuskunsten (BE) en Theater op de Markt – Dommelhof (BE)