René - Sinking Sideways ©KoljaHuneck
16.07.2021 René Sinking Sideways
  • +8 jaar
  • Toonmoment
  • LocatieLOODS - De Expeditie, Gent
  • Prijs€ 2,- reservatiekost per ticket
  • Info

    16 juli om 17u30
    40 minuten

Tickets

Over het toonmoment

René is gebaseerd op herhaling en ritme. Twee lichamen in de ruimte die constant synchroon bewegen en nooit stilstaan. Sinking Sideways nodigt het publiek uit om de bewegingen te volgen, om zo in een soort trance gezogen te worden en de beweging elke keer opnieuw te ontdekken, te verdwalen in de details.

Dit toonmoment is het sluitstuk van een week creatieresidentie in onze circuswerkplaats. Het is een momentopname van een creatieproces dat in oktober 2021 voltooid zal worden. U wordt uitgenodigd om achteraf uw ervaring te delen met de makers en op die manier mee de creatie vorm te geven.

Over het gezelschap

Sinking Sideways is een Vlaams hedendaags circus collectief. Drie acrodansers die nieuwe mogelijkheden onderzoeken om samen te bewegen.

De huidige artiesten zijn Dries Vanwalle (België), Raf Pringuet (België) en Xenia Bannuscher (Duitsland). Ze leerden elkaar kennen tijdens de studies in de circus afdeling van de Codarts hogeschool voor de kunsten (Rotterdam, NL) en specialiseren zich alledrie in dans acrobatie. Xenia en Dries studeerden af in juli 2020, Raf zit op dit moment in zijn laatste jaar en studeert af in juli 2021.

Two bodies in space, constantly moving in sync, never standing still
─   Sinking Sideways Meer info